Sarıkamışlı Milli Snowboardcunun Hedefi Olimpiyatlar

Sarıkamışlı Milli Snowboardcunun Hedefi Olimpiyatlar :Snowboardda Türkiye’ye tarihinin en yüksek Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) puanını kazandıran Sarıkamışlı milli sporcu Muhammed Cem Boydak, Türkiye’yi bu dalda kış olimpiyatlarında temsil eden ilk sporcu olmayı hedefliyor.

İtalya’nın Moena Kayak Merkezi’nde 4-5 Mart tarihlerinde yapılan Uluslararası Chalet Valbona Snowboard Cross yarışmalarında elde ettiği ikincilik ve 120 FIS puanıyla Türkiye’nin bu dalda en iyi derecesini elde eden Muhammed Cem, 18-19 Mart’ta İsviçre’nin Lenk Kayak Merkezi’nde yapılacak Avrupa Kupası yarışlarına hazırlanıyor.

Avrupa Kupası yarışlarında iyi bir derece elde etmek için Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde günde 3 saat antrenman yapan milli sporcu hedeflerini anlattı.

Muhammed Cem Boydak, 8 yıldır snowboard yaptığını, 4 yıldır da milli sporcu olarak müsabakalara katıldığını söyledi.

Son iki yıl içerisinde yaptığı disiplinli çalışmalarla giderek iyi bir noktaya geldiğini ama bunu yeterli görmediğini ifade eden Muhammed Cem, şunları kaydetti:

“İtalya’da katıldığım son yarışta ikinci oldum. Çalışmalarıma aralıksız devam ediyorum. Buradaki pistlerde mart ayı olmasına rağmen çok iyi kar var. Sarıçam ormanları içinde, temiz havada çok iyi enerji topluyorum. Antrenmanlarımı üst seviyeye çıkardım çünkü 18-19 Mart’ta İsviçre’nin Lenk Kayak Merkezi’nde yapılacak Avrupa Kupası yarışlarına hazırlanıyorum. Bu yarışmalardan sonra asıl hedefim 2018 yılında Güney Kore’de yapılacak olimpiyatlarda katılmak. Snowboardda şimdiye kadar olimpiyata katılan sporcu olmamış, ben bu olimpiyata katılarak, bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum.”