Sarıkamışta nisanda kayak keyfi

Sarıkamışta nisanda kayak keyfi :Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, sezon sonu olmasına rağmen hafta sonu kayak yapmak isteyen vatandaşların akınına uğradı

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Cıbıltepe’de, hafta sonu tatilini ve güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, nisan ayında kayak yapmanın tadını çıkardı.

Kış mevsimi boyunca yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan 2634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, Kar kalınlığı halen 50 santimetrenin üzerinde bulunuyor.

Hafta sonunu tatilini kayarak geçirmek isteyen vatandaşların adeta akın ettiği merkezde, kayakseverler güneşli havada snowboard ve kızaklarla kaymanın keyfini yaşadı.

Aileleriyle kayak merkezine gelen çocuklar da kayak sezonunun son günlerinde unutulmaz bir hafta sonu yaşadı.

Otel işletmecisi Semih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak sezonunun bitmesine az bir süre kala özellikle hafta sonları çevre il ve ilçelerden gelen konuklara hizmet verdiklerini söyledi.

Yılmaz, 2. etap pistlerde 50 santimetrenin üzerinde kar bulunduğunu belirterek, “Şu anda mevcut 9 pistin tamamında çok rahat kayak yapılabiliyor. Ancak sezon sonuna yaklaştığımız için dışarıdan çok fazla talep olmuyor. Tesisler kapanana kadar günübirlikçi ziyaretçilere hizmet vereceğiz” diye konuştu.