Şemdinlide Kayak Merkezi Açıldı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yapımı tamamlanan kayak tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Güzelkonak Köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun arkasında yapılan kayak tesisinin açılışına; Kaymakam Mesut Gençtürk, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İbrahim Yağız, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Müftüsü Feyzullah Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ve daire amirleri katıldı.
Tesisin açılış töreninde konuşan Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, yapılan tesislerin küçük bir başlangıç olduğunu belirterek, “Her şey küçük bir başlangıçla hayatta kendisine yer buluyor. İlçemizde yeteri kadar sosyal etkinlik yok. Böyle bir şeye vesile olduk” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılış sırasında Şemdinli Kaymakamlığı tarafından Yüksekova’dan çağrılan Cuma Akdoğan, Murat Tekin ve Ümit Bartın isimli gençler, tesis alanında kardan çoban heykeli yaptı. Gençlerin yaptığı heykel açılışa katılanların büyük beğenisini topladı. Yaptıkları heykelle ilgili açıklama yapan gençler, sanatlarına önem verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Sanata verilen değer arttıkça, savaşa verilen değer azalır”
diye konuştu.
Kayak tesisinin açılışına katılan bazı öğretmenler ise böyle bir tesisin ilçeye kazandırılmasını önemsediklerini belirterek, “Burada çok güzel kar var. Burada görev yapan öğretmenler olarak ilçede sosyal ve sportif aktivite alanlarının olmayışı bizi üzüyordu. Ama bu tesisin açılması bu alandaki eksikliği kapatmış oldu. Hafta sonları sık sık gelip kaymayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Daha önce aynı bölgede kendi imkanları ile kayan çocuklar ise profesyonel kayak takımları ile kaymanın keyfini çıkardı.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*