Şentepe Telefeği ’nde mandalina bombası

Şentepe Telefeği ’nde mandalina bombası :Şentepe’de teleferik hattı altında bulunan Bilir Apartmanı sakinleri, kabinlerden aşağı şişe ve bazı cisimler atıldığını ve binanın havalandırma camlarının, kabinden aşağı bırakılan mandalina dolu bir poşet ile kırıldığı iddiasında bulundu. Teleferiğe binen Ankara Hürriyet muhabirleri, güvenlik önlemi bulunmayan kabin kapılarının hafif zorlama ile aralandığını gördü.

Şentepe Ergenekon Mahallesi’nde bulunan Bilir Apartmanı’nda geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. Apartman sakinlerinin iddialarına göre, teleferikten atılan içi mandalina dolu bir poşet binanın havalandırma camını kırdı. Daha önce de teleferikten aşağı bırakılan cam ve pet şişe ile bazı cisimlerin binanı üstü ve çevresine düştüğünü öne süren vatandaşlar sorunun çözülmesini istedi.

‘EĞLENCE OLSUN DİYE ATIYORLAR’

Konuyu, Mavi Masa’ya ilettiklerini ancak herhangi bir önlem alınmadığını belirten apartman sakinlerinden Selver Tunç şöyle konuştu:
“Biz bunu gençlerin yaptığını düşünüyoruz. Daha önce de cam şişeden teleferiğin içindeki korkuluk demirine kadar çok farklı cisim atıldı. Son olarak atılan mandalina dolu poşet yüzünden apartmanın hava boşluğundaki cam, bomba patlar gibi bir sesle kırıldı. Altında bir çocuk veya başka birisi olsa yaralanma, ölüm gibi acı sonuçları olabilirdi. Biz bu durumla ilgili Mavi Masa’yı aradık, ‘Biz bunlara bakmıyoruz’ dediler. Özel hayat diye bir şey de kalmadı. Evimizde perdelerimizi dahi açamıyoruz, güvenlik sıfır. Kapılarda kilit yok, gençler de binip eğlence olsun diye ellerindeki şişeyi aşağıya atıyor. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz.”

‘ÜCRETLİ OLSA BÖYLE OLMAZ’

Apartman sakinlerinden Burcu Coşkun da bu durumun teleferiğin ücretsiz olmasından kaynaklandığını söyledi. Coşkun, “Karşı binaya şişe atıldığını söylediler. Bizim de camımız kırıldı. Kullanımından mutluyuz, ancak ücretsiz olduğu için böyle oluyor. Boşta gezen gençler, binip bu hareketlerde bulunuyor” diye konuştu. Durumdan şikayetçi olan bir mahalle sakini de “Yetkililere gidip durumu defalarca anlattık. Bize benzer şikayetlerin geldiğini söyleyerek kamera sistemi konulacağını belirttiler. Ancak aynı olaylar hala devam ediyor” dedi.

ANKARA HÜRRİYET YERİNDE GÖRDÜ

İddiaların doğruluğunu araştırmak üzerine teleferiğe binen Ankara Hürriyet muhabirleri, Şentepe istasyonundan Yenimahalle’ye kadar seyahat etti. Havada ilerlerken açılmaması gereken teleferik kapılarının hafif bir müdahale ile aralandığı gözlendi. Teleferikteki yolcular da benzer olaylara şahit olduklarını belirtirken bir yolcu şöyle konuştu: “Bu tür davranışların olması normal. Çünkü kapılarda güvenlik önlemi yok. Kamera sisteminin olduğu da muamma, olsa olumsuz davranışlara müdahale edilir. Kapılar için önlem alınması lazım.”
Öte yandan teleferik istasyonlarında hiçbir güvenlik görevlisinin de yolculara nezaret etmediği de görüldü.