Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? e-Devlet Üzerinden Seyahat İzin Belgesi Alınır Mı?

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? E-Devlet Üzerinden Seyahat İzin Belgesi Alma? Seyahat İzin Belgesi Almak İçin Gerekenler? Seyahat İzin Belgesini Kimler Alabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehirlerarası seyahat izinleriyle ilgili “Şehirlerarası seyahatler valiliklerin iznine bağlanmıştır” açıklamasını yaptı. İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan genelgeye göre; valiliklerin uygun gördüğü koşullara sahip olan vatandaşlar dışında şehirlerarası otobüs yolculuğu yapılamayacak. Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar valiliklere veya kaymakamlıklara seyahat izin belgesi almak için başvurabilecek.

 Ayrıca üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yer aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler ve üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin de seyahat kısıtlaması olamayacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şehirlerarası seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin ve kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklar. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi düzenlenecek. Seyahat İzin Kurulu tarafından otobüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere bilgi verilecek.

Seyahat İzin Kurulu’nca, otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerlerdeki adreslerini belirtilen yolcu listeleri gidilecek ildeki valiliğe bildirilecek. Yolculuğa izin verilen otobüsler, seyahat güzergahlarında ancak il otogarlarında durabilecek ve durdukları illerin valilikleri tarafından seyahat etmesine izin verilen yolcuları ise kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabileceklerdir. Otobüs firmalarının servis hizmetleri yasaklanacak.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALINIR MI?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Seyahat İzin Belgesi’nin bundan böyle e-Devlet’ten de alınabileceğini duyurdu. Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet kapısında” denildi.

Başvuru Süreci 

  1. e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapınız
  2. Başvurunuz Seyahat İzini Kuruluna iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır.
  3. Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine “Başvurunuz kabul edilmiştir” veya Başvurunuz ret edilmiştir” şeklinde SMS üzerinden bildirim yapılacaktır.
  4. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, otogar veya hava alanlarında oluşturulan Başvuru Masalarında T.C. Kimlik numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

SEYAHAT İZİN BELGESİ ÖRNEĞİ

seyahat izin belgesi örneği

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*