Sıcaktan Bunalanların Adresi:”Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası”

sicaktan bunalanlarin adresidenizli teleferik ve bagbasi yaylasi
sicaktan bunalanlarin adresidenizli teleferik ve bagbasi yaylasi

Vatandaşların sosyal hayatına renk getirip doğa ile vakit geçirmeleri için Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, aşırı sıcaklarda vatandaşların imdadına koşuyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılında hizmete aldığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde serinlemek isteyen vatandaşların çaresi oluyor. Denizli merkezde aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar teleferik ile 6 dakika süren yolculuğun ardından önce üst istasyona daha sonra eşine az rastlanan doğası ile bütünleşen Bağbaşı Yaylası’na çıkıyor. 1400 metre rakımdaki yaylada gönüllerince zaman geçiren vatandaşlar burada kendileri için hazırlanan bungalov evlerde konaklama imkanı da bulabiliyor. Serin yayla havası alan vatandaşlar sevdikleriyle beraber yöresel tatların da keyfini çıkarma imkanı buluyor. Türkiye’de yayla turizminin merkezlerinden biri olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, özellikle şehir dışından gelen misafirlerin uğrak noktalarından biri oluyor.

Milyonlarca kişi ziyaret etti

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı hizmete girdiği ilk günden beri şehir içi, şehir dışı ve yurtdışı olmak üzere milyonlarca kişinin ziyaret ettiğini, tesisisin doğal güzelliklerinin dillere destan olduğunu söyledi. Yazın sıcaktan bulanların kışın ise kar görmek isteyenlerin tercihi haline gelen tesisin alternatif turizm anlamında kente yeni bir heyecan getirdiğine dikkati çeken Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Denizlimiz artık yayla turizminin merkezlerinden birisi oldu. Serinliği, temiz havası ve doğal güzellikleriyle insanlarımızın tercih ettiği bir merkez olduk. Bu konuda çok iddialıyız. Ben tüm vatandaşlarımızı mutlaka tesisimizi görmeye, aşırı sıcak yaz günlerinde temiz ve serin yayla havası almaya davet ediyorum.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*