Sivas Kavşağı’nda Sona Gelindi

Altınordu ilçesinin trafik yükünü hafifletmek için kavşaklarda genişletme ve yenileme çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Belediye Kavşağı ardından Ulubey ( Sivas Kavşağı)’nda da çalışmalarını tamamlamaya hazırlanıyor.

Devam eden peyzaj çalışmaları ardından kavşak, yenilenen çehresiyle vatandaşa hizmet verecek.

“ÇALIŞMALAR MODERN ORDU İNŞASI İÇİN SOMUT ADIMLARDIR”

Çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti. Başkan Güler, “Ordu’muzda şehir trafiğini rahatlatmak adına çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz Sivas Kavşağı’nda incelemelerde bulunduk. İlimiz için trafik büyük bir sorun haline geldi. Bizler de bu sorunu en asgari düzeye indirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda yaptığımız bu düzenleme çalışmaları ile trafik kazalarını en aza indirmek, araçlar ve yayaların kavşaktan en kısa mesafe ve sürede geçmelerini sağlamak, zaman kayıplarını azaltmak, ışıkta beklerken harcanan yakıttan tasarruf etmek, sürücülerin görüş mesafelerini artırarak uygun pozisyon ve hızda seyretmelerini sağlamak ve büyük araçların dönüş hareketini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız her çalışma modern, örnek alınacak Ordu inşası için attığımız somut adımlardır. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

“PEYZAJ ÇALIŞMALARI ARDINDAN HİZMETE SUNULACAK”

Kavşakta yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Başkan Güler, “Hazır gelen sinyalizasyon direkleri ve tagların montajı ile oto ve yaya gruplarının montajı yapıldı. Sinyalizasyon panosu yerleştirildi.  Enerji kablosu çekilerek sayaç ve sigorta bağlantıları yapıldı. Kavşak için yazılım yüklenerek sinyalizasyon aktif hale getirildi. Kavşağın 3 kolunda yol şerit çizgileri çizildi. Sinyalizasyon yaya geçidine uygunluk sağlayacak şekilde Ulubey istikameti ile Giresun-Samsun istikameti yönünde yaya geçidi çizgi işaretlemeleri yapıldı. Ok ve sembollerle trafik akış yönü belirlendi. Kavşak düzenlemesine göre yol içerisinde kalan yön levhaları yerinden kaldırıldı. Kavşak içi yön levhası için Sivas-Ulubey-Devlet Hastanesi yazıları yazıldı. Kavşak, peyzaj çalışmaları ardından hizmete tam olarak hazır hale gelecek” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*