Siverekte Kayak Merkezi Yoğun İlgi Çekiyor

Siverekte Kayak Merkezi Yoğun Ilgi Çekiyor :Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin sınırları içinde bulunan Güneydoğu’nun Uludağ’ı olarak tabir edilen 1919 rakımlı Karacadağ kayakseverlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bölgede tek kayak merkezi olması nedeniyle günü birlik kayakseverlerin uğrak yeri olan, Şanlıurfa merkezi, Diyarbakır, Mardin ve Batman’dan gelen kayakseverler kar ve güneşin tadını çıkarmaya çalışıyor.

Karacadağ kayak merkezinde kar kalınlığının 25 santimi bulması, kayak severler için hem kayak merkezi hem de piknik alanı olarak kullanılıyor. Karacadağ kayak merkezi acemi kayakçılar için olduğu kadar profesyonel kayakçılara hitap edecek nitelikte gözüküyor.

Kayak merkezine gelen şalvarlı vatandaşlar kayak yaparken profesyonel kayakçıları aratmadı. Kayak merkezinde kayak takımlarının bir saatlik ücreti 20 TL olduğu öğrenildi.

Kayak merkezine gelen vatandaşlar, kayak yapmanın yanı sıra piknik yapmanın da keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayak merkezine gelen vatandaşların yaptığı açıklamada; kayak merkezine ilk kez geldiklerini ve güzel bir duygu yaşadıklarını, burada böyle bir merkezin olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kayak merkezine gelen Sinan Atilla ise; şöyle konuştu: “Karacadağ genelde sıcağıyla biliniyor, sıcaklığın 35-40 derece olduğu yer, Karacadağ gibi güzel bir yerimizde var burada 3 aya yakın kayak yapılmakta. Diyarbakır’dan olsun Mardin’den olsun Urfa merkezden olsun Siverek’ten diğer ilçelerden halkımız eğlenmeye geliyor. Burada hem kayak hem mangal yapıyoruz. Karacadağ bizim bölgemizdir, köyümüz Karacadağ’ın altındadır her zaman buraya geliyoruz.