Snowboard Dünya Kupasına 90 Sporcu Katılacak

Snowboard Dünya Kupasına 90 Sporcu Katılacak :Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen ‘FIS Snowboard Dünya Kupası’nın final ayağı, Türkiye Kayak Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin desteğiyle 27 Şubat’ta Erciyes Dağı’nda yapılacak.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen ‘FIS Snowboard Dünya Kupası’nın final ayağı, Türkiye Kayak Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin desteğiyle 27 Şubat’ta Erciyes Dağı’nda yapılacak.

Efsane snowboardcı Avusturyalı Sigi Grabner’de kupanın şeref konuğu olacak. Erciyes dağındaki etkinlik, naklen yayınla 1 milyar kişi tarafından izlenecek. Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından 2015-2016 yılının ilk ayağı Fisrogla (Slovenya) ikinci ayağı Carezza (İtalya) gibi kayak merkezlerinden sonra ilk kez düzenlenecek final organizasyonda, 22 ülkeden dünyanın en iyi 50 erkek ve 40 kadın snowboard sporcusu buluşacak.

‘FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes finaliyle ilgili bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, şöyle dedi:

” ‘Türkiye’de spor kültürünün geliştirilmesi adına önemli adımlardan biri olan ‘FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes Etabı’ finali, bu dünya kupasının en önemli üçüncü ve son ayağı olacak. Bu amaçla gözlerin Erciyes dağına çevrilmesini sağlayacağız. 27 Şubat cumartesi günü saat 13.00- 14.30 arasındaki final yarışmaları kıtalararasında naklen yayınlanarak,yaklaşık 1 milyar kişinin bu Dünya Şampiyonası’nı izlemeleri sağlanacak. Kupaya, ABD ,Avusturya, Almanya, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerden de 90 sporcu katılacak.