Snowboardda Dünyanın En İyileri ile Yarıştı

Snowboardda Dünyanın En İyileri ile Yarıştı : Erzurum Türkiye Olimpiyat Merkezi (TOHM) sporcusu Elif Kübra Geneşke, dünyanın en iyi kayakçıları ile yarışarak göğsümüzü kabarttı.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından 27 Şubat’ta Kayseri’de düzenlenen ‘FIS Snowboard Dünya Kupası’ yarışmasına katılan 6 yıllık snowboardcı Erzurumlu Elif Kübra Geneşke Türk spor tarihine geçti. 18 ülkeden Kayseri’ye gelen dünyanın en iyi sporcuları ile yarışan Atatürk Ünivresitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretmenlik Bölümü son sınıf öğrencisi ve Geneşke, hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi. Eski profesyonel futbolcu Aytekin Geneşke ve eski TFF Bölge Müdürü Serap Geneşke’nin kızı Elif Kübra Geneşke, Daha önceki yarışlarda topladığı 56.40 puanla Olimpiyatlardan sonra Dünyanın en büyük yarışı olarak nitelendirilen Kayseri’deki ‘FIS Snowboard Dünya Kupası’na katılma başarısı gösterdi. Dünyanın en iyi snowboardcularla yarışan milli kayakçı Geneşke, Türk snowboard tarihine geçti. Elde ettiği bu başarının gururunu yaşayan Elif Kübra Geneşke, “Annem, babam ve kız kardeşimle sporun içindeyiz. Adrenalini yüksek diye başladığım bu sporda büyük başarılar elde ettim. Bugüne kadar belki de binlerce snowboardcunun yapamadığını gerçekleştirdim ve yarışmaya katılmaya hak kazandım. Hedefim her sporcu gibi ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek” diye konuştu.

KARSLI, ELİF BİR İLKİ BAŞARMIŞTIR

Elif Kübra Geneşke’nin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nden antrenörü olan Ömer Karslı, sporcusu ile büyük gurur duyduğunu söyledi. Türkiye ve Avrupa’da birçok uluslararası yarışmaya katılarak derece alan ve topladığı 56.40 puanla Snowboard World Cup yarışmasına katılan Elif’in bir tarih yazdığını ifade eden Karslı,

“Son iki yıldır Türkiye şampiyonu olan Elif, yurt dışında da önemli başarılara imza attı. Elif, Kayseri Erciyes’te 18 ülkeden gelen dünyanın en iyi 33 snowbordcuları ile mücadele etti. Burada elde edilen derece iyi olmasada yarışmalara katılması büyük bir başarı. Bugüne kadar hiçbir kadın ve erkek sowboardcu bu başarıyı elde edemedi” dedi.

Yıldızlar Kayak Kulübü Başkanı Burhanettin Andinç kendi kulüplerinde de spor yapan Elif Kübra Geneşke’nin elde ettiği başarının gurur verici bir tablo olduğunu söyledi.

TAŞKESENLİGİL’DEN KUTLAMADA

Yıldızlar Kayak Kulübü’nün milli kayakçısı olan ve TOHM Merkezi’nde olimpiyatlara katılmak için yoğun şekilde çalışan Elif Kübra Geneşke ile antrenörü Ömer Karslı’yı tebrik eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “TOHM’da bir çok başarılı sporcumuz barınmaktadır. İnanıyorum ki, dünyanın en iyi snowboardcuları ile yarışan Elif Kübra Geneşke, olimpiyatlarda da ülkemizi temsil edecektir. Milli kayakçı, bu başarısı ile alttan gelen minik kayakçılara da iyi bir örnek olacaktır” dedi.