Sokağa Çıkma Yasağı Uygulaması Bu Hafta Sonu Da Sürecek

Sokağa çıkma yasağı yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan kararın zamanlamasının tartışılmasının ardından hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı 5 gün öncesinden açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan sokağa çıkma yasağı önümüzde haftalarda da devam edecek. Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? Sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

Kabine toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma yasağıyla ilgili aldıkları kararı açıkladı. Erdoğan, 17 nisan cuma gecesi saat 24.00’ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ve salgınla mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağının ilerleyen dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürülmesi kararı alındığını duyurdu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE?

Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklanacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

  • Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
  • Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,
  • Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
  • Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
  • Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
  • Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)
  • PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
  • Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI KAÇ LİRA?

Sokağa çıkma yasağı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na muhalefet kapsamında veriliyor. Buna göre yasağı ihlal edenlere kolluk kuvvetleri tarafından 3 bin 182 lira para cezası kesiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*