Sosyal Medya Devleri Twitter Facebook ve Instagram’dan Donald Trump kararı

Donald Trump
Donald Trump

ABD’de yaşanan kanlı kongre baskını sonrası Facebook ve Instagram, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya hesaplarını başkanlığı Joe Biden’a devredeceği 20 Ocak’a kadar dondurdu.

FACEBOOK VE INSTAGRAM’DAN YENİ KARAR

ABD merkezli sosyal paylaşım sitesi Facebook, dün yaşanan Kongre Binası baskının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın Facebook hesabının 24 saat süreliğine askıya alındığını belirtmişti.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarının seçilmiş Başkan Joe Biden yemin edene kadar 2 hafta süre ile askıya alındığını duyurdu.

Zuckerberg, “Bu süreçte Başkan Trump’ın hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, kendisinin Facebook ve Instagram hesaplarına koyduğumuz engeli süresiz olarak veya en azından önümüzdeki iki hafta boyunca sürecek olan iktidar geçişi barışçıl bir şekilde tamamlanana kadar uzatıyoruz” dedi.

TWITTER HESABINI KİLİTLEDİ

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçimlerin hileli olduğunu iddia eden video paylaşmasının ardından, topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle mesajlarının kaldırılmasını istemiş ve 12 saatliğine Trump’ın hesabını kilitlemişti. Twitter, kaldırılması istenen mesajların silinmemesi halinde hesabın kilitli kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Trump’ın tweetlerine sayısız kez “yanıltıcı bilgi” uyarısı geldi. Twitter, Trump’ın bu sosyal ağdaki varlığına, yalnızca ABD Başkanı olduğu için izin veriyordu. Çünkü sosyal medya devi, “Sürekli olarak komplo teorilerini paylaşan, yalan bilgilerin yayılmasını sağlayan, aşırıcı fikirleri öne çıkarak hesaplara izin verilmiyor” uyarısıyla Trump’ın tweetlerini işaretliyordu. Söz konusu olaylar sonrası Trump’ın ABD Başkanı olarak görevini devrettikten sonra, Twitter hesabı üzerindeki dokunulmazlığının kalkabileceği ve Twitter’a veda edebileceği konuşuluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*