Spil dağı teleferik projesine Tanrıverdi’den destek

Spil dağı teleferik projesine Tanrıverdi’den destek :AK Parti MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Spil Milli Parkı’na teleferik yapılması için hazırlanacak projelere Ankara’dan destek vereceklerini açıkladı.

AK Parti Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Spil Dağı Milli Parkı’nda incelemelerde bulundu. Orman Köşkleri’ni inceleyen Tanrıverdi, Spil Dağı Milli Parkı’na yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla önemli bir merkez haline geleceğini kaydetti.

Spil Dağı Milli Parkı’nın Türkiye’nin tek planlı Milli Park alanı olduğunu ifade eden Tanrıverdi, “Milli Parkımız Türkiye’nin tek planlı Milli Parkı’dır. Park içerisinde bugüne kadar tamamlanmış olan hizmet alanlarımız var. Ayrıca yapılması gereken projeler de var. Milli Parkımız ve içerisindeki konutlar Su ve Orman Bakanlığı tarafından Şehzadeler Belediyesi’ne devredildi. Spil Milli Parkı belediyemize devredildikten sonra, belediyemizin de bu alanda kendi planlamaları olacak ve projeleri olacaktır.

Bu alan sağlık açısından da oldukça yararlı bir alan. Fatih’in ata binmeyi öğrendiği ve zihnini geliştirdiği, şehzadelerimizin de yararlandığı önemli bir alan. Bu bölgede ayrıca Manisamızın önemli bir değeri olan mesir macunundaki bitkilerin tamamı bu alanda bulunmaktadır. Burada bulunan orman köşklerinin her birinin adına mesir macununda bulunan 41 çeşit baharatın isminin verilmiş olması tarihimize ve değerlerimize sahip çıkmak anlamındadır. Bundan sonra Spil ile ilgili yapılacak olan projelerde bizler de Ankara’da desteklerimizi esirgemeyeceğiz.

Spil Milli Parkı’nın öncelikli ihtiyacı teleferiktir. Bunun da bir an önce gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Spil Dağı’na vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde ulaşmasına vesile olacağız. Spil Dağı ile Manisalıları ve tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızı buluşturacağız” dedi.