Spil Dağı Yatırımları 2016’da Tamamlanacak

Spil Dağı Yatırımları 2016’da Tamamlanacak :Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Spil Dağı yatırımları arasında yer alan teleferik, sağlık ve spor oteli ihalelerinin tamamlandığını hatırlatarak, projelerin 2016’da bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Spil Dağı yatırımları arasında yer alan teleferik, sağlık ve spor oteli ihalelerinin tamamlandığını hatırlatarak, projelerin 2016’da bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Spil Dağı’ndaki yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarına katılan Çiftçi, Spil Dağı Milli Parkı İdare Ziyaretçi ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Burada Spil Dağı’na yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Çiftçi, Spil Dağı için beklenen yatırımların bakanlık tarafından yapılmaya başlandığını söyledi.

Çiftçi, şöyle konuştu:

“Bölgedeki 42 orman köşkü tamamlanarak kullanılmaya başlandı. Yatırım projeleri içinde yar alan teleferik, sağlık ve spor otellerinin ihaleleri tamamlandı. 2016 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Umarım bir aksilik olmadan tamamlarız, yöremizin ihtiyacını karşılarız. Sağlıkla ilgili otel 250 yatak kapasiteli, spor oteli ise 150 yatak kapasiteli. Bu alanın özelliğini arttıracak çalışmayı 2016 yılı içinde bitirmeyi hedefliyoruz.”