Süleymaniye Kayak Merkezine Meteoroloji İstasyonu Kuruluyor

Süleymaniye Kayak Merkezine Meteoroloji İstasyonu Kuruluyor :Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinin hemen bitişiğinde yapımı planlanan kayak merkezine kurulacak olan meteoroloji istasyonu için İl Özel İdaresi ekipleri bir hafta süren karla mücadele çalışması gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi olması planlanan tesise giden 8 kilometrelik yayla yolunda yer yer 5 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle adeta kardan tüneller açan ekipler tatil günlerinde de çalışarak yolu bir haftada ulaşıma açtı.

İl Meteoroloji Müdürlüğünün destekleriyle Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden getirilecek olan seyyar meteoroloji ölçüm cihazının konulacağı bölgeye kadar Yaydemir ve Dörtkonak yayla yollarından yolu ulaşıma açan ekipler, 2 bin 230 metre rakımlı zirveye ulaştı.

İki ayrı iş makinesiyle gerçekleştirilen çalışmaların ardından aşırı kar ve çamur nedeniyle yolun arazi tipi araçlarla ulaşabilecek hale getirildiğini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum olarak 5302 sayılı yasanın kendilerine verdiği görevler ve Vali Yücel Yavuz’un talimatları doğrultusunda hizmet çeşitliliğini artırdıklarını söyledi.

Özel İdare’de oluşturulan bir ekiple birlikte Süleymaniye Kayak Merkezinde kurum olarak kendilerine verilen görevleri ve talimatları gerçekleştirdiklerini dile getiren Akdoğan, “Sayın Valimiz Yücel Yavuz’un geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmelerin ardından kayak merkezi için önemli meteorolojik verileri toplayacak olan seyyar meteoroloji istasyonu kurulması kararı verildi. Bizde bu bağlamda hemen ekiplerimizi oluşturarak Yaydemir ve Dörtkonak yayla yollarından istasyonun kurulacağı alana kadar ciddi karla mücadele çalışması yaptık. Yol arazi tipi araçların ulaşabileceği duruma getirildi. Birkaç gün içerisinde Trabzon’dan gelecek olan ekip istasyonu bölgeye kuracak” dedi.

Akdoğan, İl Özel İdaresinde çalışan uzmanlardan oluşan bir ekibin geçtiğimiz haftalarda Kayseri iline giderek Erciyes dağında kurulu olan tesislerde incelemelerde bulunduğunu, yine Vali Yücel Yavuz’un daveti üzerine kayak merkezini işletenlerin kısa süre içerisinde Gümüşhane’ye gelerek Süleymaniye Kayak Merkezinde incelemelerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.