Sümela Manastırının İlk Bölümü Açılıyor

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Sümela Manastırı’yla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Zorluoğlu, “Sayın Bakanımız, Sümela Manastırı’nın ilk bölümünün 18 Mayıs’ta açılacağının müjdesini verdi. Bu açıklamayı tüm Trabzon halkı gibi bizler de sevinçle karşıladık. İnşallah ‘356 Gün 4 Mevsim Trabzon’ sloganımız ışığında, turizmde şaha kalkarak turist sayısını iki katına çıkaracağız” dedi.

Uzun süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı’nın ilk bölümü, 18 Mayıs Müzeler Günü’nde açılıyor. Konuyla ilgili müjdeyi ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy verdi. Sümela Manastırı’nın ilk bölümünün ziyaretçiye açılmasının kesinleştiğini dile getiren Bakan Ersoy, “Sümela Manastırı uzun süredir restorasyon çalışmaları sebebiyle kapalı. Yaz sonunda oraya bir ziyarette bulunmuştum ve 2020’den önce Sümela Manastırı’nın açılması mümkün görünmüyordu ve Bakanlık olarak süreci, çalışmaları hızlandıracağımızı, ek kaynak ve bütçe sağlayacağımızı söylemiştim. 18 Mayıs Müzeler Günü’nde Sümela Manastırı’nın ilk bölümünün ziyarete açılması kesinleşti. 18 Mayıs günü inşallah Sümela Manastırı’nın ilk bölümünü hizmete açıyoruz” şeklinde konuştu.

SEVİNÇLE KARŞILADIK
Bakan Ersoy’un yaptığı açıklamaya ilişkin konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ise Sümela Manastırı’yla ilgili verilen müjdeyi Trabzon halkı gibi sevinçle karşıladıklarını ifade etti. Zorluoğlu, “Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Sümela Manastırı’nın ilk bölümünün kısa bir sürede açılacak olması bizleri hem sevindirdi hem de heyecanlandırdı. Bu anlamda Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. En önemli turizm alanlarından biri olan Sümela Manastırı’nın bilinirliğine daha fazla katkı sağlamak adına bizler de elimizden geleni yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.

SÜMELA’YA TELEFERİK
Sümela Manastırı’na yapılacak olan teleferik ve Vazelon Manastırı’yla ilgili de açıklama yapan Zorluoğlu, “Sümela’ya teleferik, göreve geldiğimiz takdirde öncelikli icraatlarımızdan biri olacak. Yine Vazelon Manastırı’ndaki gerekli çalışmaları da en kısa zamanda tamamlayacağız. Böylece Vazelon ve Sümela manastırlarını halkın hizmetine bir an evvel açarak, Trabzon’un turizmine çok önemli bir değer kazandırmış olacağız. Kış turizmi, gastro turizm, dağ ve yayla turizmi, inanç turizmi, spor turizmi, festival ve eğlence turizmi gibi alanlarda gerekli çalışmaları yaparak Trabzon’u 365 gün 4 mevsim ziyaret edilebilecek bir turizm merkezi haline dönüştürmeye kararlıyız” dedi.

HEDEF 4 MİLYON TURİST
Hayata geçirecekleri Turizm Master Planı ve projelerle, turist sayısını 5 yılda ikiye katlayarak 4 milyona ulaştıracaklarını vurgulayan Zorluoğlu, bu sayede hem şehrin ekonomisinin nefes alacağını hem de şehirde istihdam olanaklarının artacağını belirtti. Trabzon’u turizm alanında şahlandıracaklarını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu, “Bu anlamda sadece Trabzon’un değil tüm Türkiye’nin daha aydınlık yarınlara kavuşması için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Biz Trabzon’a güveniyoruz. Gayret bizden, destek hemşehrilerimizden, yardım Allah’tan” diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*