TCDD Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesine Katıldı

SummITS 2’nci Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Zirvesi 11.03.2020 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlendi.

Zirvenin açılış konuşmasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptı. Teknolojik bir çağda yaşandığını, bu nedenle her şeyin baş döndürücü bir hızla geliştiğini ve değiştiğini kaydederek, “Bu gelişime ve değişime ayak uyduramayan toplumlar maalesef geri kalmış ülkeler arasındaki yerini almak zorunda kalıyor. Bugün artık ülkelerin gelişmişlik seviyeleri, erişim altyapısıyla doğru orantılı. ‘Kişi başına düşen milli gelir, okur-yazar oranları’ gibi değerler, çağdaş medeniyet seviyelerini belirlemekte yeterli olmuyor” ifadelerini kullandı.

Zirvenin ikinci gününde “Trafik Sistemleri İçin AUS” oturumu yapıldı. Moderotörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesinden Prof Dr. Mustafa Ilıcalı’ nın yaptığı oturumda TCDD Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş bir sunum yaptı.

Sunumunda demiryollarında yapılan akıllı ulaşım sistemleri uygulamaları, yapılan yenilikleri hakkında bilgi verdi. Karşılıklı soru-cevapla yönetilen oturuma Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*