TCDD, Başkentray ve Marmaray Yolcularına Ücretsiz Maske Dağıtıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları vatandaşları riske atmadan azami seviyede ve titizlikle koronavirüsle mücadeleye devam ediyor.

Bu kapsamda gar, istasyon ve duraklar sürekli olarak dezenfekte edilirken, bir taraftan da yolcularımızın kolay erişebileceği yerlere dezenfekte makineleri yerleştirildi. Ayrıca gar ve istasyon girişlerine konulan termal kamera ve ateş ölçerlerle riskli olan yolcular sağlık kuruşlarına yönlendiriliyor.

MARMARAY ve BAŞKENTRAY’da sosyal mesafeyi koruyacak şekilde uyarıların olduğu etiketlerle yolculara yönlendirme yapılıyor.

TCDD, yolculara ücretsiz maske dağıtıyor

Koronavirüs öncesinde İstanbul’da MARMARAY günlük ortalama 430 bin, Ankara’da ise BAŞKENTRAY 39 bin yolcuya hizmet verirken, koronovirüs tedbirleri kapsamında yapılan sınırlamalarla yolcu sayıları yüzde 80 oranında azaldı.

Toplu taşıma araçlarındaki maske zorunluluğu sonrasında yolculara 4 Nisan Cumartesi gününden itibaren başlanan ücretsiz maske dağıtımı, MARMARAY’ın 43, BAŞKENTRAY’ın 24 durağında devam edecek.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları halkımızın sağlığını korumak amacıyla hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan tüm tedbirleri almayı sürdürüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*