TCDD Personeli İçin Sağlık ve Psikoteknik Raporlarının Süresi Uzatıldı

TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. personeli için Sağlık ve Psikoteknik raporlarının geçerlilik süreleri yeniden düzenlenerek, var olan belgelerin süresi 15 Mayıs 2020’ye kadar uzatıldı.

Ülkemizdeki Koronaviüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, Ulaştırma Memur-Sen’in de talepleri arasında bulunan, “Sağlık ve Psikoteknik raporlarının geçerlilik sürelerinin uzatılması”, Bakanlık tarafından uygun görülerek uygulamaya konuldu.

Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kararı, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Kurumsal Emniyet Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından bir yazıyla ilgili birimlere ulaştırıldı.

İlgili karar ve gerekçesi şu şekilde;

Ülkemizde Koronaviüs (Covid-19) salgını görülmesi nedeniyle hastanelerde yoğunluk oluşmuş ve psikoteknik merkezleri geçici süreliğine kapatılmıştır. Bu sebeple personelimizin sağlık ve psikoteknik değerlendirme raporu edinme konusunda sorun yaşadığı tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuru neticesinde alınan karar ilgi yazıda verilmiş olup sağlık ve psikoteknik rapor süreleri dolan Tren üstü personel ile Demiryolu emniyet kritik görevlerde çalışan personelin, mevcut sağlık ve psikoteknik raporlarının geçerlilik süresi 15.05.2020 tarihine kadar uzatılmış olup, gerekli görülmesi halinde halinde süreler tekrardan değerlendirmeye alınacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*