TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Yazıcı’nın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kadınlar, toplumun temelini oluşturan ailenin direği, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın mihenk taşıdır.

21. yüzyılda dünyanın pek çok ülkesinde birçok haklardan mahrum bırakılan kadınlar, 1920’li yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” sözünde özetlenen değerle birçok haklara sahip olmuş, her alanda, her meslek grubunda birçok başarılara imza atmıştır.

Demiryolu tren işletmeciliği yapan TCDD Taşımacılık ailesinde ve demiryolu sektöründe kadın çalışanlarımız; memur, makinist, hareket memuru, tren teşkil memuru, temizlik işçisi, hostes, gişe memuru, mühendis, yönetici gibi meslek ve kademelerde başarıyla görev almakta, günde milyonlarca yolcunun, binlerce ton yükün ulaştırılmasında büyük emek vermektedir.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere vatana millete hayırlı evlat yetiştiren anneleri rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Ülkemizin bekası için evlatlarını vatan toprağına emanet eden şehit annelerinin önünde saygıyla eğiliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum.

Ruhları şad olsun.

Başta “ Kadına Şiddet” olmak üzere kadınların mücadele ettiği cinsiyetçi yaklaşımların toplumun her alanında son bulmasını diliyor, kadınlarımızın 365 günün bir gününde değil, her gününde yanında olduğumuzu belirtiyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*