Tehlikeli Yolculuk Bitiyor

Tehlikeli Yolculuk Bitiyor :Ordu’nun Çatalpınar ilçesi Gündoğdu ve Işıktepe Mahalle sakinleri, bağlantı yolları olmadığı için evlerine ulaşımı 15 yıldır kendi imkanlarıyla yaptıkları teleferik hatlarıyla sağlıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi soruna el atarak teleferikle gerçekleştirilen zorlu yolculuğa kısa bir sürede son verecek. Yaklaşık 4 km’lik yolun çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, yolu Kurban Bayramı öncesinde hizmete açmayı planlıyor.
25 YILDIR YOLLARI YOKTU
Mahalle sakinleri yaklaşık 25 yıldır ulaşımla ilgili bölgede ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, buna çare olarak ta 15 yıl önce kendi imkanları ile teleferik hattı kurduklarını belirttiler. Mahalle Muhtarı Cemil Akkuş yaptığı açıklamada, “15 yıl önce bütün köylü bir araya gelerek kendi imkanlarımızla toplam 3 km uzunluğunda 3 adet teleferik hattı inşa ettik. Fındık zamanı toplam 70 tonu geçen fındığımızı evlerimizin önüne teleferikle çok zor şartlar altında çekiyorduk. Ordu Büyükşehir Belediyesi talebimize hızla cevap vererek yol yapım çalışmalarına başladı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.
KURBAN BAYRAMINA AÇILIYOR
Sarp kayalıklarının oluşturduğu dağ yamaçlarında jandarmanın sağladığı çevre güvenliğiyle 4 aydır dinamitle patlatılarak yapımına devam edilen toplam 4 km’lik yolun, yaklaşık 3.5 km’lik kısmı tamamlandı. Yol yapım çalışmasının kurban bayramına kadar tamamlanması hedefleniyor.
Işıklı Mahallesi sakinleri ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin konuya el atmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadıklarını, geçmişte cenazeleri dahi evlerine götüremediklerini söylediler. Hastalanan çocukları tek tel üzerinde hareket eden, son derece tehlikeli teleferikle zor şartlar altında hastaneye götürmeye çalıştıklarını ifade eden vatandaşlar, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekipleri olmasaydı bizim için bu yolun yapımı hayal olarak kalacaktı” diye konuştular.