Tek bacaka kayak azmi

Tek bacaka kayak azmi : Tek bacağı ile spor alanında başarılar elde eden Feyyaz Gözaçık, şimdi de Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sporu yapmaya başladı. Gözüaçık; hem ampute futbol ile hem de yüzme ile uğraşıyor.

Ampute milli takımında, Kayseri Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol takımında top koşturan ve Gençlik ve Spor Hizmetleeri İl Müdürlüğünde yüzme antrenörlüğü yapan Feyyaz Gözaçık, şimdi de Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sporu ile uğraşmaya başladı. kendisini en çok malzeme yetersizliğinin zorladığını belirten Gözüaçık şunları söyledi:

”Doğuştan sağ bacağım olmamasına karşın spordan hiç kopmadım. Hayata hiç küsmedim. Futbol, yüzme ve bir çok spor dalı ile uğraştım. 2012 yılında Ampute Milli Takımına 2012 yılında çağırıldım ve sayısız kez milli oldum. Bu kez de kayak sporuna merak saldım. Sağlıklı insanların bile zorlandığı bu kış sporunu tek bacağımla yapıyorum,. Sporu sevdiğim için sporun her branşını elimden geldiğince yetenekli olduğum dallarda yapmaya çalışıyorum. Öncelikle , Erciyes dağında tek ayakla kaydığımda vatandaşlar beni tebrik ettiler. Ampute Kayak milli takımının oluşturulmasını istiyorum. Engelli bir birey olarak diğer engelli bireylerimizin de spor yapmasını, sporun tüm dallarının içinde olmalarını istiyorum.