Teleferiğe Turist Akını

Bursa’da 46 yıldır yerli ve yabancı turistlerin Uludağ’a ulaşımdaki vazgeçilmez tercihi olan teleferik, bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından faaliyete başlar başlamaz turistlerin akınına uğradı.
Bursa’nın simgelerinden biri olan teleferik, 2 bin 500 metre uzunluğundaki çelik halatının yenilenmesi ve istasyonların bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından 3 ay aradan sonra bugün hizmete başladı.
Uludağ’a ulaşımda daha güvenli bir yolculuk sunulması amacıyla bakımı yapılan teleferik, faaliyete başladığı ilk günde yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü. Bursalıların yanı sıra kente tatil için gelen ziyaretçiler de teleferikle güvenli bir şekilde, kısa sürede Uludağ’a ulaşmanın keyfini yaşadı. Mısır’dan Bursa’ya gelen turistler, teleferikten görünen Bursa manzarasını çok beğendiklerini belirterek, “Teleferikle Uludağ’a çıkmak çok güzeldi. Turlardan çok hoşlandık, yeşilin hakim olduğu bu güzel manzarayı çok beğendik. Hiçbir yerde böyle bir manzara görmemiştik. Teleferiğin fiyatı da çok uygun” diye konuştular. Hatay’dan Bursa’ya gelen Sevim Zan ile kızı Nurhak Zan da “Bursa çok güzel bir şehir. Yeşiliyle, doğasıyla, Uludağ’ı ve tarihiyle çok özel bir şehir. Uludağ’a teleferikle çıkmak da çok heyecan vericiydi, çok güzeldi” dediler.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*