Teleferik çalışmaları Uludağda yoğun trafiğe sebep oldu

Teleferik çalışmaları Uludağda yoğun trafiğe sebep oldu

Türkiye’de kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ’a hafta sonu ulaşım, işkenceye dönüştü. Zirvede yoğun araç trafiğinden dolayı araçlar hareket edemez duruma gelirken, kayak pistlerinde de bazı tatilcilerin mangal yapması otelcilerin tepkisini çekiyor.
Teleferik hattının yenile çalışmaları dolayısıyla Uludağ’a araçlarıyla çıkmak isteyen tatilciler, özellikle hafta sonu uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açıyor. Günübirlik tatilcilerin piknik için araçlarını yol kenarlarına park etmesi, trafik keşmekeşini daha da artırıyor. Uludağ yolunun genişlemesinin mümkün olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alternatif İnkaya yolunu açarak trafiği rahatlatmak isterken, modern teleferikle de 10 kat daha fazla yolcu taşıyacaklarını söyledi. Vali Şahabettin Harput ise Uludağ yolundaki sıkıntının otopark sorunundan kaynaklandığını dile getirerek, 2 otopark yerinin ihalesinin yapıldığını fakat mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı geldiğini belirtti.

OTECİLER DERTLİ
Otel işletmecileri ise Uludağ’daki düzensizlikten yakınırken, Grand Yazıcı Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Yazıcı, Uludağ’ın bir kayak merkezi olduğuna işaret ederek, “Herkes istediği gibi kayak alanlarının içinde yürüyor, tam ortasına mangal kuruyor. Vatandaşın piknik alanı da olacaktır. Piknik alanları belirlenmelidir” dedi.

ZİRVEDE MANGAL YAPIYORLAR
Uludağ’da kayak pistlerinin günü birlik mangalcılar tarafından işgal edilmesi de işletmecileri isyan ettiriyor. Kar kalınlığının 220 santimetreye ulaştığı zirvede olumsuz görüntülerin problemlere yol açtığını kaydeden Güney Marmara Turistik Oteller Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, “Pist kenarlarında demirlerin yanında yapılan mangallar tehlike saçıyor. Pistlerin ortasında kayak yapan insanlar görür olduk. Güvenlik güçlerimiz buna engel olmaya çalışıyor. Fakat yetersiz kalıyorlar” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*