Teleferik Cambazları Ölümle Burun Buruna

Bursa’nın sembolü haline gelen teleferiğin bakım çalışmasını yapan işçiler, ip cambazlarını aratmıyor. Yerden 80 metre yükseklikteki hatta çıkan işçiler, 19 milimetre genişliğindeki çelik hat üzerinde hayatlarını tehlikeye atarak bozulan halatları tamir ediyor.
Kış turizminin Uludağ’da son bulmasının ardından, teleferikte hummalı bir çalışma başlatıldı. 2 Nisan tarihinden itibaren 30 gün boyunca bakıma alınan teleferik işletmesinde Sarıalan-Kadıyayla ve Kadıyayla-Teferrüç durakları arasındaki 4 bin 800 metrelik çelik hattı ve direklerdeki makarayı bakıma alan işçiler, 80 metre yükseklikteki hatta çıktı. 19 milimetre genişliğindeki teller üzerinde yürüyen işçiler, zarar görmüş makaraları onarıyor. Yaza girmeden önce hat üzerinde bulunan 10 direkte bakım işlemi başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Teleferik Şube Müdürü Abdullah Çiğdem, 1963 yılından beri kullanılan teleferikte, elektrik ve elektromanyetik bakımın yapıldığını söyledi.

Sarıalan-Kadıyayla ve Kadıyayla-Teferrüç olmak üzere iki hattan oluşan 4 bin 800 metrelik teller üzerinde 32 personel kar ve rüzgar gibi olumsuz hava şartlarına aldırış etmeden çalışıyor.

Bakım işçisi Önder Yıldırım ise, teller üzerinde ilerlediğinde kendisini düz yolda yürüyormuş gibi hissettiğini ifade ederek, “Eğer aşağıya bakarsanız ve başka bir şey düşünürseniz, yaptığınız işe kendinizi veremezsiniz. Yaptığımız işin zorluğunu bildiğimiz için gerekli güvenlik tedbirlerimizi alıp, en iyi şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
İşçiler, muhtemel bir kazaya karşı emniyet kemeri takmayı da ihmal etmiyor.
32 kişilik tamir bakım ekibi, çalışmayı planlanandan 10 gün önce bitirip 22 Nisan gibi teleferiği hizmete almayı planlıyor.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*