Teleferik Hizmetini Ankaramızın Diğer Semtlerine De Sunmaya Çalışacağız

Teleferik Hizmetini Ankaramızın Diğer Semtlerine De Sunmaya Çalışacağız :Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 3,2 kilometrelik Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, birçok ile örnek oluyor.

Türkiye’nin toplu taşım amaçlı ilk teleferik özeliğindeki hattı incelemek amacıyla pek çok ilden yetkililerin Ankara’ya geldiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, bu tür hizmetlerin kendi illerinde de verilebilmesi için teknik destek talebinde bulunduklarını söyledi.

-“DİĞER BÖLGELER İÇİN DE DÜŞÜNÜYORUZ”

EGO Genel Müdürlüğü’ne yeni atanan Gündoğdu, Türkiye’nin toplu taşım amaçlı ilk teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe Hattı’nda incelemelerde bulunarak, personelden çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Yenimahalle Metro İstasyonu’ndan Şentepe Antenler Bölgesi’ne kadar ücretsiz olarak çift yönlü verilen teleferik hizmetinden tüm Başkentlilerin ücretsiz olarak faydalanabildiğini anlatan Gündoğdu, günlük ortalama 25 bin kişinin taşındığını söyledi.

Genel Müdür Gündoğdu, “Ankara’nın diğer bölgelerinde de bu hizmeti devam ettirmeyi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’in bu konuda bize verdiği talimatlar var. Raylı Hizmetler Daire Başkanlığımız ve diğer ekibimizle birlikte bu hizmeti Ankaramızın diğer semtlerine de sunmak için projelendirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“MUHTEŞEM ANKARA MANZARASI EŞLİĞİNDE SEYAHAT”

En yükseği 69 metre uzunluğunda olan toplam 19 direk arasında ilerleyen teleferik hattında vatandaşların muhteşem Ankara manzarası eşliğinde seyahat imkanı bulduklarını anlatan Balamir Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“10’ar kişilik toplam 108 kabinin çalıştığı teleferik hattımızın ilk etabı 1400 metre, ikinci etabı ise 1820 metre. 4 istasyondan oluşan hat boyunca kabinler, 6 metre/saniye hızla hareket ediyor ve istenildiği takdirde bu yavaşlatılabiliyor. Metro seferleriyle koordineli bir şekilde çalışan ve ortalama 15 dakika içerisinde Yenimahalle’den Şentepe’ye varan teleferik kabinleri ile vatandaşlar hem ulaşım imkanına kavuşuyor hem de muhteşem bir Ankara seyri yaşayabiliyor.”

-“ZARAR VERMEYİN” ÇAĞRISI…

Ücretsiz olması dolayısıyla şehir dışından bile gelip teleferiğe binen ziyaretçilerin bulunduğunu kaydeden EGO Genel Müdürü Gündoğdu, “Bu hizmetten faydalanan tüm vatandaşlarımızdan tek istediğimiz teleferiklerimize zarar vermemeleri. Kapısını açmaya, camları kırmaya, yazılar yazmaya, hatta kapıları açarak aşağılara bir şeyler atmaya bile çalışıyorlar. Bu gibi olayları güvenlikçi arkadaşlarımız vasıtasıyla tespit ediyoruz ve gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz” uyarısında bulundu.

Her kabinde güvenlik gerekçesiyle kamera sisteminin bulunduğunu ve bu kameraların kontrol merkezinden takip edildiğini anlatan Gündoğdu, “Bu bir kamu hizmetidir ve ücretsizdir. Zarar vermeden herkes bu kamu hizmetinden faydalansın istiyoruz” dedi.

-“BİRÇOK ŞEHİRDEN TEKNİK DESTEK TALEBİ VAR”

“Şu anda Türkiye’nin diğer vilayetlerinden bizim bu sistemimizi incelemeye gelen birçok yetkili var” sözleriyle açıklamasını sürdüren Balamir Gündoğdu, “Aralarında Van, Malatya, Çanakkale’nin de bulunduğu birçok ilden bu sistemi nasıl yaptığımıza ve işlettiğimize dair bilgi almak isteyen yetkililer geliyor. Talep üzerine biz de yetkili arkadaşlarımızı oralara göndererek, teknik destek veriyoruz. Bu konuda müthiş bir talep var” diye konuştu.

Gündoğdu, oluşabilecek herhangi bir elektrik kesintisi durumunda teleferikte 8 saat kesintisiz hizmet verebilecek bir jeneratör sistemi bulunduğunu ve bu sistemin de devre dışı kalması durumunda iki adet acil sürüş motorlarının devreye girdiğini söyledi.