Teleferik ihalesini yine Kamu İhale Kurumu belirleyece

İzmir Büyük Şehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıldır kapalı olan Balçova Teleferik tesislerini yenilemek için yaptığı ihalesinin kaderini Kamu İhale Kurumu (KİK) belirleyecek.

STM Sistem Teleferik Montajı ve A.Ş.’nin 10 milyon 225 bin TL teklifle kazandığı ihalenin sonucuna itiraz eden en yüksek teklifi veren Doppelmayr Şirketi, Büyükşehir Belediyesi’nden olumsuz yanıt alınca KİK’e itiraz etti.

KİK, en erken Nisan ayında yapacağı toplantılarda görüşeceği itirazla ilgili bir karar verecek. KİK, itirazı haklı bulursa ya düzeltme işlemi yapılmasını isteyecek ya da ihaleyi iptal edecek. Haksız bulursa Büyükşehir Belediyesi İhale Komisyonu’nun verdiği sonuç kararını onaylamış olacak.

Kapasitesi katlanacak

Yeni kurulacak sistemle daha önce saatte 400 kişi olan iniş çıkış kapasitesi saatte 2 bin 400 kişiye çıkarılacak. Toplam 300 bin olan yıllık taşıma kapasitesi 500-600 bin kişiye çıkacak. Eski dört kişilik yolcu kabinleri yerine 8 kişilik kabinler kullanılacak. Yeni teleferik hattında otomasyon sistemi kurulacak. Halat çıktığında kabinler otomatik olarak duracak.

Kaynak : ihalemagazin.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*