Teleferik İhaleye Çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği standartlarında baştan aşağı yenileyeceği Balçova Teleferik Tesisleri için 6 Eylül 2011’de ihale gerçekleştirecek.
Uzun yıllar kente hizmet verdikten sonra yapılan teknik incelemede kullanılması sakıncalı hale geldiği belirlenerek hizmete kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından AB standartlarına uygun olarak baştan aşağı yenilenmek üzere ihaleye çıkıyor. 6 Eylül 2011’de Teleferik tesisleri için yapım ve proje ihalesi gerçekleştirilecek. İhalenin sonuçlanmasının ardından başlayacak ve bir yıl içinde tamamlanması planlanan çalışmalarla kentin bu simge yapısı baştan aşağı yenilenerek çok daha güvenli ve daha modern bir şekilde İzmirlilerin hizmetine sunulacak. Daha önce gerçekleştirilen yapım ve proje ihalesi, yüklenici firmanın sözleşme imzalanması için gerekli olan evraklarını tamamlayıp sunamadığı için iptal edilmişti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1974 yılında kurulan Balçova Teleferik Tesisleri’nin uzun yıllardır kullanım sonucu yıprandığı düşüncesiyle Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne teknik inceleme yaptırdı. Bu incelemenin sonunda hazırlanan raporda, tesisin kullanılmasının ‘sakıncalı’ olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği belirtildi.
Söz konusu raporu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, mekanik aksamla ilgili avan proje ve teknik şartnameler konusunda çalışma yaparak taşıyıcı halat, makara takımları, taşıyıcı gondol ve klemens direkler ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapmak üzere 2008 başında tesisleri kapattı. Gerekli ödenekler ayrılarak 5-6 aylığına kapatılması ve bu süre içinde iyileştirme çalışması yapılması planlanan tesis, 2009 yılında AB normlarında yeni yönetmeliğin uygulamaya konulacağına ilişkin bilginin alınması üzerine bir süre beklemeye alındı. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın “İnsan Taşımak Üzere Tasarlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmelikleri”ne ilişkin uygulama zorunluluğu getirilmesi üzerine de hızla harekete geçilerek ihale süreci başlatıldı. Ancak kısa süre içinde gerçekleştirilen yapım ve proje ihalesi, yüklenici firmanın sözleşme imzalanması için gerekli olan evraklarını tamamlayıp sunamadığı için iptal edildi. Şimdi yeni ihale 6 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak : iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*