Teleferik İle Uludağdan İnerken İçim Acıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Demirtaş Rotary Kulübü’nün öncülüğünde yapılan Rotary Kulüpleri Ortak Toplantısı’nda kentteki yürütülen turizm çalışmalarını anlattı.
Bursa’daki Rotary Kulüpleri’ne üye yaklaşık 100 Rotaryenin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Harput, planlı çalışmalar sonucunda Bursa’nın gelecekte dünyaca ünlü bir turizm kenti olmasının temellerinin atıldığını söyledi. Toplantıda açılış konuşması yapan Demirtaş Rotary Kulübü Dönem Başkanı Can Köseleci, rotary kulüplerinin iş ve meslek sahibi rotaryenlerden oluşan sivil toplum kuruluşları olduğunu belirterek, “Toplumdan aldığımızı, yine topluma geri verme idealinde çalışan bir hizmet kuruluşuyuz. Rotary Kulüpleri her hafta toplanıp, dostluklarını geliştirirler. Haftalık toplantılarımızda değişik konularda konuşmacıları davet ederiz, onların sunuları sonucunda bilgi dağarcığımızı geliştirmeye çalışırız” dedi.

”TELEFERİK İLE ULUDAĞ’DAN İNERKEN İÇİM ACIYOR”

Vali Şahabettin Harput ise, Bursa’nın çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek bu potansiyeli harekete geçirmek için planlı bir çalışma başlattıklarını söyledi. Teleferik ile Uludağ’dan inerken içinin acıdığını söyleyen Harput, “Güzelim ovayı plansız sanayiye teslim etmişiz. Sanayisiz kalkınma olmaz elbette. Ancak Bursa sanayisi bundan sonra katma değeri yüksek ürünler yapmalıdır” diye konuştu.

“BURSA’NIN TURİZİMDE ADI BİLE OKUNMUYOR”

Son üç yılda gündemlerinin ana konusunu turizm olarak belirledikleri vurgulayan Vali Harput, dünyada pek çok ülkenin, ya da şehrin tek bir zenginlikle turizm markası haline geldiğini ifade ederek, “Eminim ki sizlerde Paris’e, Dubai’ye gittiniz. Ne gördünüz Allah aşkına? Demirden bir kulenin, çöl kumunun pazarlandığını gördünüz. Bir sürü zenginliğe sahip olan Bursa’nın ise turizmde adının bile okunmaması bizim için büyük bir vebal ve tarihi sorumluluktur” diye konuştu.

”SAĞLIK ÜSSÜ OLACAĞIZ”

Bursa’nın sağlık üssü olması için de çalıştıklarını anlatan Vali Harput, kentin termal kaynakları ile sağlık üssüne dönüşeceğine dikkat çekti. Ekonomi Bakanlığı’nın Bursa’nın termal turizm bölgesi olmasını gündemine aldığını hatırlatan Vali Harput, “Şu anda 7 bin yatak kapasitesine ulaştık. Dağyenice ile ilgili başvurular 1 milyar doları buldu. Türkiye’nin ilk ve tek termal tatil köyü Bursa’da yapılıyor. Avrupa’dan gelecek 55 yaş ve üzeri insanlar için yaşlı tatil köyü kurmak amacıyla başvurular var” şeklinde konuştu.

“ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ TUTTU”

Uludağ’daki turizm çalışmalarına da değinen Vali Harput, bu yıl 2. düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin uluslararası boyuta taşınmaya başladığını, Uludağ’daki planlama sorunlarının çözüme kavuşmak üzere olduğunu ve gelecek yıllarda Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Davos kadar itibarlı hale geleceğini vurgulayıp, “Başbakanımız Uludağ’a özel bir önem atfediyor. Uludağ için merkezi ve yerel yönetimleri de dahil ederek çalışıyoruz” dedi.

Vali Harput’un konuşmasının ardından Demirtaş Rotary Kulübü Başkanı Can Köseleci salonda bulunan diğer Rotary Kulüp Başkanları ile birlikte Vali Harput’a yaptığı çalışmalar ve gecenin anısına plaket verdi.

Kaynak: Olay

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*