Teleferik projesine mahremiyet tepkisi

Teleferik projesine mahremiyet tepkisi :Şentepe-Yenimahalle arasında yapılan teleferik projesiyle gündeme gelen mahremiyet konusunda görüş belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Evlerin önünden geçen bir durum var, konut insana aittir ve mahremiyeti vardır” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Şentepe-Yenimahalle arasında yaptığı teleferik projesini eleştirdi. Genel Sekreter Tezcan Karakuş Candan, teleferiğin kent harcamaları açısında pahalı bir ulaşım aracı olduğunu dile getirerek, “Teleferik daha çok turistik amaçlı kullanılıyor. Projeyle ilgili açtığımız davalar devam ediyor, bilirkişi kararlarının lehimize gelmesine rağmen ısrarla devam ediyor olması kentin bütçesini zarara uğratmak anlamına geliyor” dedi.

AYNI TEPKİLERİ ALMIŞLARDI

Teleferik projesiyle birlikte gündeme gelen bölgedeki evlerin mahremiyeti problemine de değinen Candan, “Sıhhiye’deki U köprüsü ve Maltepe Köprüsü yapılırken vatandaşlar tepki göstermişti. Evlerin önünden geçen bir durum var. Konut insana aittir ve mahremiyeti vardır. Onun izlenmesi ve gözlenmesi doğru değildir. Görüntü olarak da konutun dokunulmazlığı vardır” diye konuştu.

ÖZENDİRME OLARAK YAPABİLİRLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, teleferikle ulaşımın ücretsiz olacağı açıklamasını da yorumlayan Candan, “Ücretsiz olacağını düşünmüyorum. Bir özendirme olarak belirli bir süre ücretsiz olarak yapabilirler. Ulaşım politikasını ücret üzerine kurgulamış bir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıyayız. Yerel seçimlerden kaynaklanan bir teşvik gibi değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

MÜLKİYET HAKKINA ZARAR VERMEYECEK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, teleferik hattında kullanılacak olan kabinler hakkında bilgi verdi. 10 kişilik kapasiteye sahip kabinlerde bilgi ekranları, anons sistemi ve acil durum butonu olacak. Kabinlerde ısıtma, soğutma sisteminin yer alacağını ve LED aydınlatma kullanılacağını söyleyen yetkililer, “Teleferikler yerleşim yerlerinden 7 metre daha yüksekte gidiyor ve yasalara uygun olarak mülkiyet hakkına bir zarar vermiyor” dedi.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr