Teleferik Seferleri Yeniden Başladı

Bursa’da 46 yıldır yerli ve yabancı turistleri Uludağ’a taşıyan teleferik, yaklaşık bir aydır süren bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından faaliyete başladı.
Bursa’nın timsallerinden biri olan teleferik, bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar hizmete başladı. 1963 yılından bu yana Uludağ’a alternatif ulaşım sağlayan 2 bin 285 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun hava hattı olma özelliğini taşıyan teleferiğe elektrik ve elektromanyetik bakımı yapıldı. 4 kabindeki 16 makaranın ve teleferik direkleri üzerindeki 310 makaranın bakımı sona erdi. Teleferik faaliyete başladığı ilk günde yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü.
Bursalıların yanı sıra tatil için şehre gelen ziyaretçiler de teleferikle güvenli bir şekilde kısa sürede Uludağ’a ulaşmanın keyfini yaşadı. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi sıcak ülkelerden gelen turistler, Uludağ eteklerini kaplayan yemyeşil ormanları kuş bakışı seyretmekle kalmayıp fotoğraf ve kameraları ile çekim yaptı.
Kışın kayakla bütünleşen Uludağ, baharın gelmesiyle birlikte farklı güzelliklerini de ortaya çıkarıyor. Sarıalan’da Türk usulü et-mangal keyfi yapılırken, Kadıyayla’da atlara binen yerli ve yabancı turistler mutlu tatil yapmanın tadını çıkarıyor.
Bu yıl ocak, şubat ve mart aylarında toplam 54 bin 454 yerli ve yabancı tatilci teleferikten yararlanırken, önceki yıllarda ortalama 30 bin yolcu taşıyan teleferik bu yıl yüzde 80 oranında artan yolcusuyla popüler ulaşım aracı haline geldi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*