Temiz Bir Erciyes Etkinliği İle 4.3 Ton Atık Çöp Topladı

temiz bir erciyes etkinligi ile ton atik cop topladi
temiz bir erciyes etkinligi ile ton atik cop topladi

Temiz bir Erciyes için zirvede buluşan çevre gönüllüleri ‘Erciyes’te Mavi&Yeşil Bir Gün’ etkinliği ile 4.3 ton atık çöp topladı.

Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl haziran ayının ilk Pazar günü düzenlenen ve geçtiğimiz yaz pandemi sebebiyle ertelenen ‘Erciyes’te Mavi&Yeşil Bir Gün’ çevre temizliği 5 Haziran 2021’de yapıldı.

Temiz bir Erciyes için el ele sloganıyla başlatılan faaliyet; Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Spor A.Ş Kayseri Ulaşım A.Ş, destekleri ile sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve çevre hassasiyetine sahip gönüllü vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Dünya Çevre Günü olarak kutlanan günde Erciyes Tekir Kapı bölgesinde bir araya gelen gönüllüler farklı gruplara ayrılarak; çadır kamp alanı, pistler, günü birlik piknik alanı ve gölet bölgesinde alan temizliği yaptı. 417 kişinin katıldığı etkinlikte 4,3 ton atık çöp topladı. Dağ genelinde toplanan çöplerin bir kısmı ile Erciyes yazılarak havadan görüntülendi.

Halkımızda çevre bilincinin pekiştirilmesini amaçladıklarını söyleyen Kayseri Erciyes AŞ. Yön. Kur. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı,”Erciyes kış mevsiminde yurt içinden ve yurt dışından milyonlarca misafiri ağırlıyor. Dağımız bir yaşam alanı haline geldiği için çevreye bırakılan atıklar; tipi, rüzgâr gibi etkenler sebebi ile kirleniyor. Kar kalktıktan sonra kar altında kalan çöpler gün yüzüne çıkıyor. Bizim yazın yapacağımız faaliyetlerde bunlar görünür hale geliyor. Bugün Erciyes’te Mavi Yeşil Bir Gün etkinliğimiz ile gönüllülerin destekleri ile temizliyoruz. Kendi kirlettiğimiz dağımızı yine kendimiz temizlemeye gayret ediyoruz. Burada Kayseri Büyükşehir Belediyemizin ve Melikgazi Belediyemizin temizlik faaliyetleri sürekli devam ediyor. Burada bir araya gelmemizin ana sebebi topluma, insanlara bir mesaj vererek ” Bakın sizlerin kirlettiğiniz çevreyi 7’den 70’e tüm çocuklarımı, geçlerimiz, büyüklerimiz topluyor” demektir. En iyi temizlik kirletmemektir. Biz eğer çevreyi korursak, çöplerimizi çöp kutularına atarsak, atıklarımızın ayrıştırma ile tekrar ekonomiye katkı sağlamış oluruz. Derdimiz bu mesajları herkese ulaştırarak duyarlılık oluşmasıdır. Bu iletimlere çevre neferlerinin vesile olması bize gurur veriyor. Rutin olarak yaptığımız bu faaliyettin Dünya Çevre Günü’ne denk gelmesinden dolayı ayrıca mutlu olduk. Etkinliğimize katılım sağlayan tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. “dedi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*