Tıklım Tıklım Dolan Erciyes En Ucuz Kayak Merkezi

Tıklım Tıklım Dolan Erciyes En Ucuz Kayak Merkezi :Tıklım tıklım dolan Erciyes en ucuz kayak merkezi TÜRKİYE’nin en ucuz kış sporları merkezi Erciyes dağı hafta içi ve hafta sonları adeta dolup taşıyor.

TÜRKİYE’nin en ucuz kış sporları merkezi Erciyes dağı hafta içi ve hafta sonları adeta dolup taşıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ve günübirlikçilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki ögrenci kafileleri de Erciyes’in toz karlı pistlerinde kayak, snowboardla ve kızakla kayıyor.

Kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıktığı Erciyes dağında Uluslararası Kayak Federasyonu (FİS) tarafından belirlenen 4 aynı pistin yanı sıra jet ski, kızak ve acemiler için ayrılan ayrı ayrı pistler günün her saatinde tıklım tıklım doluyor. Erciyes dağında paraşütle yapılan kayak etkinliği de dikkati çekiyor. Kayak merkezleri arasında Erciyes, en ucuz ve ekonomik kış sporlarının yapıldığı yer olarak da her keseye hitap ediyor. Erciyes dağında günlük konaklama ücreti kamu tesislerinde tam pansiyon 90 TL olurken, yıldızına göre oteller herşey dahil 170-500 TL arasında değişiyor. Erciyes dağına hafta sonlarında, özel araçlar dışında belediye otobüslerine kişi başı 1 lira 80 kuruşluk biletle, 6 liralık dolmuş ücreti veya 77 TL taksi ücreti ödeyerek ulaşılıyor. Sucuk-ekmek 8-10 TL, çay ve sıcak içecekler 1-3 TL arasında değişiyor. Mekanik tesislerden tek biniş 10 TL,sporcular için 5 TL, günlük 50 TL, ögrenci için 30 TL ödeyerek, yukarı pistlere ulaşılıyor. İşletmeciler jetski için saatliğine 400,yarım saatleğine 200, 15 dakika için 100 TL ücret alıyor. Günlük kayak kirası 35, saatlik ücret ise 15 TL olarak gerçekleşiyor. Kızak için günlük 25, saatlik için 15 TL ödeniyor. Kayak kıyafeti takım için günlük 30 TL, üst ve alt için ayrı ayrı 15 TL veriliyor.