TKF Başkanı Yarar, Dünya Erciyes Dağını Tanıyacak

TKF Başkanı Yarar, Dünya Erciyes Dağını Tanıyacak : Türkiye kayak Federasyonu (TKF) Erol Yarar, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından cumartesi günü başlayacak ‘Snowboard Dünya Kupası’ ile Erciyes Dağı’ndaki gözde turizm ve kış sporları merkezini dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

FIS tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenecek, 22 ülkeden dünyanın en iyi 46 erkek ve 39 kadın snowboard sporcunun katılacağı etkinlikle ilgili Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 metresindeki Tekir Yaylası’ndaki bir otelde basın toplantısı yapıldı. Toplantıya, TKF Başkanı Erol Yarar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll, Playmeker Ajans Başkanı Kerem Mutlu, FIS Teknik Delege Victor Krstevski ve snowboard Olimpiyat şampiyonu İsviçre’li Patrica Kummer katıldı. FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes finaliyle ilgili bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Dünya Kupası yarışlarının Erciyes’e verilmesinden son derece mutlu olduklarını belirterek, şöyle dedi:

“Erciyes gibi muhteşem bir doğa harikası dağımız var. Bu dağı önemseyip, 300 milyon euro tutarında yatırım yapıyoruz. Kapadokya Bölgesi ile Erciyes Dağı’nı bütünleştirmeyi, bölgeyi cazibe merkezi kılmaya çalışıyoruz. Böylesi yarışmaları önemsiyoruz. Kış oyunları ve olimpiyatları hedefliyoruz. Amacımız önce ülkemizi sonra Erciyes dağımızı uluslar arası anlamda tanıtmak. Bundan sonra hedefimiz kış oyunları ve olimpiyatlar olacak.”

TKF Başkanı Erol Yarar da, bu tür organizasyonların sadece federasyonların çabasıyla yapılamadığını Kayseri’deki yerel partnerlerinin kendilerine büyük destek verdiğini anlatırken, “Bu yarışma, uluslar arası anlamda ülkemize tanıtım, vizyon hem de kayak sporu açısından katkı sağlayacak. Türkiye’de spor denilince akla futbol geliyor ama sporlarımızın gösterdiği çaba ve destek kayak sporunu öne çıkardı” diye konuştu.

Dünya kupasına katılan sporcular arasında yer alan İsviçreli Snowboard Olimpiyat şampiyonu Patrica Kummer’de Erciyes Dağı, buradaki toz kar ve tesisleri çok beğendiğini, küresel ısınma nedeniyle birçok yerde artık kayak sporu yapılamadığını söyledi.

Efsane snowboardcı Avusturyalı Sigi Grabner’in de kupanın şeref konuğu olacağı, ulusal ve uluslararası canlı yayınların 1 milyar kişi tarafından izleneceği belirtildi.