Tokatın İlk Kayak Merkezi Başçiftlik İlçesine Yapılacak

Tokatın İlk Kayak Merkezi Başçiftlik İlçesine Yapılacak :Tokat’ın Başçiftlik ilçesine kayak merkezi yapılması için ilk adımlar atıldı.

Başçiftlik Kaymakamı Mehmet Özcan ile Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel Ankara’da kayak tesisi için temaslarda bulundu. Başkan Tuncel, Tokat’ın turizmine değer katacak olan kaya tesisi projesini hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti. Geçen yıl kayak festivalinin ilkini yaptıklarını hatırlatan Başkan Tuncel, “Bu sene ikincisini yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kayak tesisi projesi kapsamında yol çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede birde idari hizmet binası yapılmasını planlıyoruz. Karacaören Yaylası mevkinde kurulacak tesis için kar ezme makinesi sözünü aldık. Ayrıca bir adette kar motoru alacağız. Festival öncesinde ilimize bir tesis kazandırmak istiyoruz. Bu tesis Tokat’ın ilk kayak merkezi olacak. Önümüzdeki yıllarda bu tesisimizi büyütmeyi, yatırımcıların burayı değerlendirmesini arzu ediyoruz. Emeği geçen başta Sayın Valimize, Kaymakamımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve İl genel meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başçiftlik Kaymakamı Mehmet Özcan, Tokat’a kayak tesisi değeri kazandırma anlamında çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Tokat’ta kayak tesisi olabilecek tek merkezin Başçiftlik ilçemiz diyebiliriz. Bu anlamda kayak federasyonundan yetkilileri bölgeye davet ettik ve buranın kayak tesisi için uygun olduğunu söylediler. Konuyu Sayın Valimize arz ettik, o da destek verdi. Şu anda alt yapı çalışmaları başladı. İnşallah bu kış sezonunda bir tesisi faaliyete geçireceğiz. Bu anlamda önümüzdeki birkaç sene içerisinde orada güzel bir tesis bölgeye kazandırılmış olacağına inancımız tam. Bu anlamda Tokat’a kayak tesisi kazandırmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.