Trabzon Büyükşehir Otobüs ve Dolmuşları Koronavirüse Karşı Dezenfekte Ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de koronavirüs (Covid-19) vakasının görülmesinin ardından denetimlerini ve dezenfektasyon çalışmalarını sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından rutin olarak ayda iki kez gerçekleştirilen otobüs dezenfektasyon çalışmaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile artık her gün yapılacak.

Çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Trabzon’da, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında halkın yoğun olarak kullandığı otobüsler ve dolmuşlarla birlikte sosyal tesisler, belediye binaları ile halka açık yerler de dezenfekte ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖNERİLERİNE GÖRE HAREKET EDİYORUZ

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, önceliklerinin otobüsler, dolmuşlar, sosyal tesisler ve vatandaşların kullandığı alanlar olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığının yayınladığı öneriler kapsamında hareket ettiklerini anlatan Genel Sekreter Adanur, “Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığının bu anlamda aldığı çok ciddi önlemler var. Dünyada belki de çok sayıda ülkenin alamadığı önlemler, ülkemizde en iyi şekilde alındı” ifadesini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZI ARTIRARAK SÜRDÜRÜYORUZ

Genel Sekreter Adanur, koronavirüsün ortaya çıktığı andan itibaren toplu ulaşım araçlarının yanı sıra insanların toplu olarak kullandığı tesisler, belediye binaları ve halka açık yerlerde de gerekli dezenfekte çalışmalarını yaptıklarını vurguladı. Son dönemde virüsün hızla yayılmasına bağlı olarak çalışmalarını artırdıklarına işaret eden Adanur, “Toplu taşıma araçlarında dezenfekte işlemlerini sıklaştırdık. Dün virüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından belediye başkanımızın talimatıyla araçlarımızı her gün dezenfekte edeceğiz. Aynı şekilde toplu taşıma araçlarıyla ilgili olarak da şoförler cemiyeti ile iletişim halindeyiz. Trabzon’daki tüm dolmuşlarda da benzer çalışmaları yapmaya başladık. Dolmuşlarda tıpkı otobüslerimiz gibi dezenfekte ederek en azından vatandaşlarımızın toplu kullandığı yerlerde virüsün bulaşmasını önleyici tedbirleri aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’da vakanın ortaya çıkmaması için önlem alabileceğimiz tüm yerlerde çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Önceliğimiz otobüsler, dolmuşlar, sosyal tesisler ve vatandaşların kullandığı alanlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi okullar, camiler ve sosyal tesislere asılmak üzere koronavirüsten korunma yolları ile ilgili bilgilendirme broşürü hazırlayarak dağıtımına başladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*