Trabzon’a Bir Teleferik Projesi Daha Bu Kez Tarihi Mahalleye

Trabzon’a Bir Teleferik Projesi Daha Bu Kez Tarihi Mahalleye :Trabzon’da daha önce Beşikdüzü, Çaykara – Uzungöl ve Ortahisar ilçelerine yapılması planlanan teleferik projelerine bir yenisi daha eklendi. Akçaabat İlçesinin tarihi Ortamahallesine de teleferik yapılacak.

Trabzon’da 7. Teleferik Projesi için adım adıldı…
Trabzon’da ilk olarak Beşikdüzü İlçesinde hayata geçecek teleferik projelerine bir yenisi daha eklendi. Beşikdüzü İlçesinde ki Teleferik Projesi son aşamaya gelirken Çaykara – Uzungöl ve Ortahisar İlçesinde, Maçka’da, Araklı ve Yomra’da henüz adım atılamadı. Bu projeler uygulama aşamasına henüz gelmeden Trabzon’un gündemine bir teleferik projesi daha giriyor. Buna göre Trabzon’un Akçaabat İlçesinin ünü Trabzon’u aşan tarihi Ortamahallesi’ne de teleferik yapılacak.

Konuyla ilgili bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan Akçabaat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Ortamahalle’de bir teleferik projesi çalışmamız var şuanda. Proje çalışmamız devam ediyor. Ancak Tabiat Varlıkları Koruma Kurluna bir güzergah sunmamız gerekiyor. Bu hususta belediyemiz meclisince 05.05.2017 tarihli meclis kararımız alınmıştır. Bu kararın büyükşehir belediye meclisimizden de geçirilerek Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna verilmesi gerekiyor. Bunun gündeme alınmasını arz ediyorum” dedi. Türkmen’in sözlerinin ardından konu Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanarak İmar Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

Kaynak:61SAAT