Trabzonun teleferik projeleri hala hayata geçirilemedi

Trabzonun teleferik projeleri hala hayata geçirilemedi :Trabzon’da yapılması planlanan 3 teleferik projesinden hiçbiri hala hayata geçirilemedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan fakat yapıp yapmama konusunda karar verilemeyen teleferik projesi Beşikdüzü ilçesi’nde hayata geçiyor. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü-Beşikdağı arasında kurmayı planladığı teleferik için 50 milyon lira ödenek çıkarıp, işi ihale etmesi Trabzon’a geniş yankı uyandırdı. Proje yapan her başkanın Ankara’dan eli boş dönmeyeceğini hatırlatan Bıçakçıoğlu, “Beşikdüzü’nü il yapacağız” dedi.

İkincisi Uzungöl’e

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykaya’nın Uzungöl Mahallesi’nde iş adamı Şükrü Fettahoğlu’nun yürüttüğü teleferik projesine ilişkin Günebakış’a açıklamalar yaptı. Sürecin uzamasıyla ilgili Öz, “Bir dönem ihaleyi alan firmanın içinde bir dönüşüm oldu yaklaşık bir yıl gecikme ondan kaynaklandı. Bir yıl sonunda yapım kararı başka bir ortakla alındı ondan sonra imar planına geçildi. İmar planı içerisinde önümüze bir kaç engel çıktı. Milli Parklardan geçmesi gereken hususlar vardı. İhale şartnamesine yazılan günübirlik alanla ilgili öngörü ile firmanın teklif ettiği ön görü arasında uyumsuzluklar oldu. Dolayısıyla kendim bizzat yazı yazıp o yükümlülükleri üzerimize alarak, “O sorunu biz aşacağız” diyerek sorunu aşmaya çalıştık. Ve nihayetinde Milli Parklar Genel müdürlüğünden olumlu görüşü de alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay aşamasına geldi. Çok yakınen takip ettiğimiz bir iş ama farklı kurumlar işin içine girdiği zaman her birinden görüş almak uzun sürüyor. Son noktaya geldik” dedi.

Üçüncüsü Sümela’ya

Üçüncü teleferik projesi ise Sümela için… Vali Öz bununla ilgili, “Bunun yanında iki ayrı teleferik konumuz var. Biri Uzungöl yine Karester Yaylası’na çıkacak bir teleferikle ilgili belediye belediye çalışmaları yapıyor. Bir de Sümela teleferiği konusu Büyükşehir Belediyemize devredildi. Büyükşehir Belediyemiz inşallah en kısa zamanda ihaleye çıkacak” dedi.