TÜDEMSAŞ İçin Gerekirse Ankara’ya Kadar Yürürüz

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Mart ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve belediye meclis üyeleri de konuk olarak katıldı.

Şubat ayı karar özetlerini okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Sanayi Komisyonu adına söz alan Meclis Üyesi ve ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ise Sanayi Komisyonu olarak yapılan toplantılar hakkında bilgilendirme yaparak, TÜDEMSAŞ’ın da içerisinde yer alacağı yeni şirketle ilgili kamuoyunda çeşitli dedikoduların olduğunu ifade ederek, “Sizlere de iletilmiştir bazı dedikodular, iddialar var. Adapazarı’nda Ethem Sancak 2019 yılında yeni bir şirket kurdu. Şirketin adı da BMC Raylı Sistemler şirketi. Başına da Murat Kavak diye bir arkadaş getirildi. Bu arkadaş da Devlet Demiryollarından transfer edilmiş bir arkadaş. Bazı söylentiler var. Şimdi deniyor ki; Sivas’ın 400 dönüm, Eskişehir’in 500 dönüm, Adapazarı’nın 400 dönüm, şehrin içinde çok güzel arsalar var. Bu insanları ister istemez cezp edebiliyor. Bizce 3 şehrin Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları yönetim kurulunda da yer almalı ve daimi üyesi olmalı. Bu şekilde daha kolay takip yapabilirler” dedi.

Şubat ayı faaliyetleri ve çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Sivasspor’a otobüs alım kampanyasını tamamladıklarını söyledi.

Eken, “Odamız öncülüğünde başlatılan Sivasspor’a otobüs alım kampanyası başlattık ve 6 Mart akşamı düzenlediğimiz programla kampanyamızı sonlandırdık. Bu konuda yanımızda olan destek veren yönetim kurulu, meclis üyelerimiz, kadın ve genç girişimciler kurullarımıza ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuyu bir kez daha belirtmek istiyorum. Biz bu otobüs kampanyasını Sivasspor kulübümüz ve başkanımızın talebi üzerine başlattık. Başarılı bir sezon geçiren Sivasspor’umuza bir otobüs hediye ettik. Bu kampanyamızda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. İş dünyamıza bu konuda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TÜDEMSAŞ’ın Ankara’da kurulacak şirkete bağlanması konusuna da değinen Eken, şunları kaydetti; “Sivas’ta son günlerde gündem maddesi olan TÜDEMSAŞ’ın taşınma konusu hakkında daha önce basın açıklaması yaptık. Yapmış olduğumuz basın açıklamasında AK Parti milletvekilimiz Semiha Ekinci ile TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ile sendika başkanlarımızla görüşmüş olduğumuz konuda buranın merkezinin Ankara olup Sakarya, Eskişehir ve Sivas olarak taşınma söz konusu olmadığını, her şeyin aynı şekilde devam edeceğini açıkladı. Biz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak almış olduğumuz bilgileri kamuoyuyla ve üyelerimizle paylaşmak zorundayız. Bize bilgi veren kurumların da iyi niyetinden ve doğruluğundan şüphe etmeyiz. Ama aksi bir durum yaşanırsa TÜDEMSAŞ’ın kapatılması yada küçültülmesi gibi buradan Ankara’ya kadar yürürüz. Biz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak tek derdimiz ve davamız Sivas, Sivas’ın gelişmesi, işsizlik sorunun bitmesi. Mücadelemiz bu yönde devam edecek, ilimizle ilgili yapılan güzelliklere teşekkür etmeye aksi bir şey yaşanırsa da eleştirmeye ve takip etmeye devam edeceğiz.

Buranın gerçek anlamda yük vagonu imalatı olarak devam edecekse yine bir sıkıntı yok dedik. Lafla olmaz yazıyla olur dedik. Sanayi Bakanımız, Tarım Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Salı günü saat 4’te toplantımız vardı. TOBB’dan iptal olduğuyla ilgili haber geldi. Dosyamızı hazırladık, kendilerine verecektik. Şehirle ilgili açıklama yapması gereken kurumlardan birisi biziz. Bunu kimse inkâr edemez. Bu odanın kurulma amacı odur. Boş konuşmadan konuştuğumuzun altını dolduracağız, muhalefet yaparken ahlaki muhalefet yapacağız, dedikodu yapmayacağız. O nedenle TÜDEMSAŞ’la ilgili şunu bilmenizi istiyorum; Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz, bu işin takipçisi olacağız. Bununla ilgili de inşallah ilerleyen günlerde 3 Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları olarak bir araya geleceğiz. Daha sonra ise milletvekilleri ile bir araya gelerek nasıl bir çözüm buluruz kısmını görüşeceğiz. Cumhurbaşkanımıza nasıl buraların daha gelişmesiyle ilgili görüşmeyi planlıyoruz. TÜDEMSAŞ Sivas’ın en değerli markası. Buranın kapatılacağını düşünmek zaten çok vahim bir durum. Valimiz, Belediye Başkanımızla birlikte çok ciddi çalışıyoruz. Yatırımcı buraya gelsin diye kapı kapı geziyoruz. Geçen günlerde bir yatırımcıya 42 dönüm arsa tahsisi yaptık. 700 kişi çalışacak. Bizim çalışanlarımız artsın diye uğraşıyoruz ama TÜDEMSAŞ kapansın fabrikalar geliyor diye niyetimiz yok. Oranın Türkiye’ye verdiği havası yetiyor bize. Yeni yatırımcıların gelmesi için çalışacağız, uğraşacağız.”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken ve meclis üyelerine teşekkür ederek, yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının meclis üyeleri ile bir araya gelerek şehrin ve ülkenin gündemini konuşmak bizim sorumluluğumuzu alacaktır. Çünkü şehri, şehri temsil edenlerle konuşarak ve paylaşarak yol yürümek her zaman biz güç verir. Bu noktada istişareyi önemseyen belediyecilik anlayışına sahip olan bir belediye olarak yapmış olduğumuz bu toplantıyı önemsiyoruz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*