Tunceli’ye 4,5 milyon liralık kayak pisti

Tunceli’ye 4,5 milyon liralık kayak pisti :Tunceli’nin Ovacık ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca 4,5 milyon liralık yatırımla yaptırılan kayak merkezi yoğun ilgi gördü.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca 4,5 milyon liralık yatırımla yaptırılan kayak merkezi, hem hafta sonu hem de sömestr nedeniyle yöre sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu kayak merkezinde, ziyaretçiler yanlarında getirdikleri kızakların yanı sıra tesislerden edinebildikleri kayak takımlarıyla kayma imkanı buldu. Merkezde hem hafta sonu hem de sömestr tatili nedeniyle yoğunluk yaşandı.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, AA muhabirine, ilçenin yazının da kışının da ayrı güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

İlçede kayak merkezi açılmasının da bu güzelliği ortaya çıkardığını ifade eden Maçoğlu, “Bu şartlarda bir ilçede çok güzel bir yatırım. Valimiz ve kaymakamımızın bu konuya önem vermesi bizim açımızdan çok değerli. Buradaki pisti gelip görmesi için Türkiye’deki bütün dostlarımızı, bütün arkadaşlarımızı davet ediyoruz“ dedi.

Hafta sonu tatilini Ovacık ilçesinde kayak yaparak geçiren Tunceli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Cem Tekinoğlu da böylesi bir tesisin Ovacık’a kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Ovacık’ın var olan doğal güzellikleriyle bu tür tesislerle turizmden önemli gelir elde edebileceğini anlatan Tekinoğlu, “Ovacık ilçemize böyle güzel bir kayak tesisi yaptığı için Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve Tunceli Valisi Osman Kaymak’a teşekkür ediyoruz. Buranın turizmden başka gelir kaynağı olamaz, kış turizminin burada canlanması lazım. Bu konuda verilen destekten dolayı minnettarız” diye konuştu.