Tünektepe-Sarısu teleferik hattı projesinin ihale süreci başladı

Antalya İl Özel İdaresi tarafından Sarısu mevkii ile Tünektepe arasına yaptırılması planlanan teleferik hattı için ihale süreci başlatıldı.

Tamamlandığında Antalya’nın vizyon projesi olması hedeflenen Tünektepe teleferik hattı ihalesinin ön yeterlilik inceleme toplantısı İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu’nda yapıldı. İhaleye 3’ü yabancı toplam 4 firma katıldı. İhalenin ilk aşamasında firmalar katılım için istenen belgeleri komisyona teslim etti.

Teleferik inşaatı ihale komisyonu; firmaların yeterlilik değerlendirmesi, katılabilme şartları ve gerekli olan belgeleri inceledikten sonra hangi firmaların teklif verebileceğini belirleyecek ve şartları uygun görülen firmalardan teleferik inşaatı için teklifler alınacak.

Teleferik inşaatı ihalesinin sonuçlanmasının ardından ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanıp ardından da işe başlanmış olacak. Teleferik inşaatı fiili olarak başladıktan 1 yıl sonra tamamlanarak Antalya İl Özel İdaresi’ne teslim edilecek.

Bölge ve ülke turizmi açısından son derece önemli görülen Teleferik projesi teknik detaylarıyla da dikkat çekici. Teleferik sistemi 8 kişilik kabinlerde tek yöne saatte 1200 kişi kapasiteli. Yatay uzunluğu yaklaşık 1685 metre olup iniş ve çıkış istasyonları arasında kot farkı 604 metre.

Tesis tek halatlı ve ayrılabilir klemensli sistem olarak tasarlanmış olup 0-5m/sn aralığında ayarlanabilen hız ile hareket edebilecektir.

Teleferik inşaatı ihalesine katılan firmalar ve ülkeleri:

S.T.M Sistem Teleferik Montajı Tur. Ve İnş. San.Tic. A.Ş & Yapıkur İnşaat San. Tic. A.Ş. Ortak Girişimi (Türkiye)

Doppelmayr Seilbahnen GmbH (Avusturya)

Bartholet Maschinenbau AG (İsviçre)

Leitner AG/SpA (İtalya)

Kaynak : www.kaktusdergisi.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*