Turizmin Kalbi Tünektepe’de Atıyor

Turizmin Kalbi Tünektepe’de Atıyor :Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ayaklarınız yerden kesilecek’ sloganı ile 11 Şubat’ta resmi açılışını yaptığı ve 10 bini yabancı yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği Sarısu-Tünektepe teleferik hattı, ziyaretçilerine metrelerce yükseklikte doyumsuz bir manzara sunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 15 milyon liraya mal olan Sarısu-Tünektepe teleferik hattına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor, Tünektepe, adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Bir ayda yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği Sarısu-Tünektepe teleferik hattına, farklı ülkelerden gelen yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyor. Sarısu’dan 650 metre yükseklikteki Tünektepe’ye teleferikle 8,5 dakikada ulaşan ziyaretçiler, Tünektepe’nin zirvesinde bulunan Teleferik Sosyal Tesislerinde, Teleferik Kafe’nin muhteşem manzarası eşliğinde, zengin menüden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılarken, kuşbakışı görünen Antalya manzarasının tadını çıkarıp fotoğraf çektiriyor.

Teleferiğin işletmecisi Antalya Büyükşehir Belediyesi ANET AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erdem Çölkuşu, projenin Türkiye’deki en ucuz maliyetli teleferiklerin başında geldiğini belirterek, “Hattın uzunluğu 1706 metre, 36 kabinden oluşuyor. Saatte 1200 kişi Konyaaltı Sarısu’dan 650 rakımlı Tünektepe’ye 9 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor.” diye konuştu.

Tünektepe’ye ilginin yoğun olduğuna dikkati çeken Erdem Çölkuşu, teleferiği ziyaret eden 50 bin civarındaki ziyaretçinin yüzde 20’sinin yabancı turist olduğunu anlattı.

Çölkuşu, “Son günlerde turistlerin büyük ilgisi var, yoğun talepler geliyor. Turizm acenteleri yoğun olarak görüşüyorlar ve bizden fiyat istiyorlar. Yaz dönemi için bizimle ortak çalışma yapmak istiyorlar. Biz de bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Turizmin kalbi burada atacak. Ziyaretçi rakamları şunu gösterdi ki yazın gelmesiyle talep çok fazla artacak. Biz de çalışmalarımızı ona göre hazırlıyoruz. Bu proje sayesinde Antalya turizmine yeni bir destinasyon kazandırıldı dedi.