Türk ve Yabancı Bayraklı Gemilerin Son 10 Liman Bilgilerine Bakılacak

Deniz taşımacılığında ise Türkiye’deki limanlara gelen gemiler tarafından yapılan sağlık bildirimleriyle risk değerlendirmelerinin yapıldığını ifade eden Turhan, bu değerlendirme sonucunda gemilerin, liman demir sahasında Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünce kontrol edildiğini, sahil sıhhiye tarafından verilen “geminin ülkeye girişinde sorun olmadığını gösteren belge” düzenlenmeden hiçbir temasa müsaade edilmediğini söyledi.

Türkiye limanlarına gelen gemilerin limana gelmeden 24 saat önce yapması gereken gemi geliş bildirim yükümlüğünü 48 saate çıkardıklarını belirten Turhan, şöyle dedi:

“Ülkemize giriş yapacak Türk ve yabancı bayraklı gemilerin son 10 liman bilgileri alınarak, son 10 limanında Çin, İran, İtalya, Almanya, İsveç, Hollanda, Fransa, İspanya, Danimarka, Norveç, Belçika, Tayland, Japonya, Güney Kore, Hong Kong ve Singapur limanlarına uğrak yapması veya bu ülke vatandaşlarının son 14 gün içerisinde gemiye katılımlarının tespit edilmesi halinde, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüyle koordineli olarak gerekli işlemler yürütmektedir.”

Turhan, 23 Şubat 2020’de saat 17:00 itibarıyla Türkiye ile İran arasındaki tüm kara ve demiryolu geçişlerinin durdurulduğunu ve buradaki ticaretin de aksamaması için İran üzerinden yapılan kara yolu taşımacılığını da Gürcistan’a kaydırdıklarını sözlerine ekledi

D2 ve B2 belge sahibi araçlara sefer izni

Yüksek Hızlı Trenler (YHT) ve Marmaray hattı gibi toplu ulaşım araçlarında dezenfekte ve temizlik işlemlerinin sürekli olarak yapıldığını dile getiren Turhan, “Dün okulların tatil edildiğinin açıklanmasıyla birlikte otogarlarda yolcu yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için D2 ve B2 belge sahibi araçların da sefer yapmalarına izin verdik. Böylece yoğunluğu da ortadan kaldırmış olacağız.” diye konuştu.

Turhan, 13,14 ve 15 Mart’taki Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerine ilave seferlerin koyulduğunu belirterek, “Ana hat ve bölgesel trenlere de ilave vagonlar koyuyoruz. Böylece YHT ve bölgesel trenlerde 14 bin 350 ilave yolcu kapasitesi oluşturduk.” dedi.

Turhan, otobüs firmalarına ve otobüslerin mola verdikleri duraklardaki işletmelere de her türlü tedbirleri almaları için talimat verdiklerini vurguladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*