Türkiye’nin en iyi 10 kayak merkezi

Türkiye’nin en iyi 10 kayak merkezi

Bursa-Uludağ

Hem İstanbul’a olan yakın konumuyla hem de oldukça popüler bir nokta olması sebebiyle Bursa bu listenin başında yer alıyor. Şehrin 36 kilometre güneyinde yer alan merkezde kayak alanı 1.750-2.543 metre yükseklik arasında konumlanıyor. Uludağ kayak merkezi Alp ve Kuzey disiplini ile “tur kayağı” ve “helikopterli kayak” seçenekleri bakımından uygun bir coğrafyaya sahip. Snowboard, kar motosikleti gibi seçeneklerin de bulunduğu merkezde kayak için en uygun zaman 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındaki dönem. Metreleri bulan kar yağışıyla bölge binlerce kişiye hizmet verebiliyor.

Erzurum-Palandöken

Kayak veya kar dendiği zaman akıllara gelen Palandöken’de oldukça uzun bir kayak dönemi yaşanıyor. 2.200-3.176 metre arası yüksekliğe sahip bölgede aralık ve mayıs ayları arasında kayak yapabilirsiniz. Ayrıca burada sezon boyunca toz kar denilen daha farklı ve kaliteli olan kar çeşidinde kayak yapıldığını da eklemeliyiz.

Kayseri-Erciyes

Kayseri ilinin 25 kilometre güneyinde bulunan, sönmüş bir volkan olan Erciyes Dağı her mevsim kalıcı kar ile kaplı bir bölge olmasıyla biliniyor. Normal kış koşullarında kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede kayak için en uygun zaman 20 Kasım-20 Nisan tarihleri arasında.

Kars – Sarıkamış

2.634 metre yükseklikte bulunan ve Kars’a 55 km mesafede yer alan kayak merkezi, kar kalitesi açısından oldukça önemli bir yere sahip. Çamlar arasında 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip bölgenin oldukça etkileyici bir güzelliği var. 2500 rakımlı, kristal karla kaplı olması sebebiyle kayakçılar için vazgeçilmez olan Sarıkamış’a ziyaretinizi 20 Aralık-20 Mart arasında yapabilirsiniz.

Bolu-Kartalkaya

Köroğlu Dağları üzerinde 1.850-2.200 metre yükseklikte yer alan Kartalkaya yarı ılıman iklimiyle, 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasında kayak severlere hizmet veriyor. Kayak merkezi Alp kayağı, kayaklı koşu ve tur kayağı için uygun koşullara sahip. İstanbul’a yakın bu kayak merkezi hafta sonu kaçamakları için en uygun seçenekler arasında.

Ağrı-Bubi Dağı

Bubi Dağı’na kurulu kayak merkezi Ağrı şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta. Bu merkezde kayak için en uygun sezon aralık-nisan ayları. Kayak merkezinde 600 kişi/saat kapasiteli uzunluğu 1.227 metre olan teleski hizmet veriyor. Kayak merkezindeki kar kalınlığı ise 1-2 metreyi buluyor.

Kastamonu-Ilgaz

Ilgaz kayak merkezi, zirvesi 2.850 metre olan Ilgaz Sıradağları üzerinde, Ilgaz Milli Parkı içerisinde bulunuyor. Merkez Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında yer alıyor. Kayak mevsimi aralık ayında başlayıp nisan ayına kadar sürüyor. Kayak merkezinde, çift iskemleli telesiyej tesisi ve bir adet teleski tesisi bulunuyor.

Bingöl-Yolaçtı

Bingöl şehir merkezine olan uzaklığı 25 kilometre olan kayak merkezinde, karasal iklim görüldüğünden dolayı sezon aralık ayında başlayıp, mart ayına kadar devam ediyor. Pist uzunluğu 1.000 metre olan tesisin, acemi ve ileri düzey kayakçılar için özel güzergahları bulunuyor.

Erzincan-Bolkar

Bolkar Dağları’nda kurulu kayak merkezi Erzincan’a 40 kilometre mesafede ana yol üzerinde yer alıyor. Kayak sezonu aralık ayında açılıyor ve nisan ayına kadar sürüyor. Merkezinde 1.050 metre uzunluğunda, 1.200 kişi kapasiteli bir teleski tesisi ile 300 metre uzunluğunda baby-lift tesisi bulunuyor.

Gümüşhane-Zigana

Gümüşhane’ye 40, Trabzon’a ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi genellikle ormanlık alan ile kaplıdır. 1.900-2.500 metre arası yükseklikte yer alan bölge sezonu aralık ayında açıyor ve nisana kadar devam ediyor.
Kayak merkezinde bir adet teleski, bir adet baby-lift tesisi de mevcut.