Türkiye’nin İlk Kayakla Oryantring Yarışları Çekişmeli Geçti

Türkiye’nin İlk Kayakla Oryantring Yarışları Çekişmeli Geçti :Türkiye Oryantring Federasyonu tarafından resmi olarak ilk kez Kars’ın kristal kar ve çam ormanlarıyla kış turizm merkezi Sarıkamış Cıbıltepe kayak merkezinde düzenlenen ‘Kayakla Oryantring’ yarışmaları dereceye giren sporcuların törenle ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Ödül törenine Türkiye Oryantiring Fedarasyon Başkanı Tekin Çolakoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, kamu kurum temsilcileri, sporcular ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Toksoy, açılış konuşmasında, resmi olarak ilk defa düzenlenen ‘Kayakla Oryantiring Yarışması’na katılan sporculara ve misafirlere, ‘Hoşgeldiniz’ dedi. Gerçekleştirilen organizasyonun hem Sarıkamış, hem de Sarıkamış’ta Kayakla Oryantiring disiplininin gelişmesine katkı sağlayacağı ifade eden Başkan Toksoy, şöyle konuştu:

“Belediye olarak bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Organizasyona gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ederim. 21-22 Mart 2015 tarihinde Sarıkamış’ta icra ettiğimiz Kayakla Oryantiring yarışmasının bizler ve ülkemiz için büyük bir atlama taşı olduğunu değerlendirmekteyiz. Yaptığımız organizasyonun sadece Türk Oryantiringine destek olmakla kalmadığını aynı zaman da ilerleyen yıllarda Uluslararası seviye de yapılmasına büyük bir katkı sağladığını düşünmekteyiz.”

Konuşmalar sonrasında ‘Kayakla Oryantiring’ yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.