TÜVASAŞ 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı

Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) 2020-2024 dönemine ilişkin hazırlamış olduğu Stratejik Planın; On Birinci Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program, Yatırım Programı ile Kamu Sermayeli İşletmeler İçin Stratejik Planlama Rehberi kapsamında değerlendirmesi yapıldı ve yürürlüğe konulması uygun bulundu.

1951 yılından bu yana faaliyet gösteren TÜVASAŞ; yolcu taşıyan raylı araç sektöründe imalat, onarım, modernizasyon ve Ar-Ge çalışmaları yapan, danışmanlık ve eğitim faaliyetleri ile diğer kurum ve kuruluşlara idari ve teknik destek veren, ülkemizdeki tek kamu kuruluşudur.

Son yıllarda demiryollarına verilen önem ve buna bağlı olarak yapılan büyük altyapı yatırımları sonucunda yüksek teknolojili yeni nesil araç ihtiyaçları ortaya çıkmış ve Kuruluşumuzun üstlendiği misyonun önemi artmıştır.
TÜVASAŞ, 2020-2024 dönemi stratejik planını hazırlarken; sahip olduğu bilgi birikimini, tecrübesini ve altyapı imkânlarını daha da verimli kullanarak, ihtiyaç duyulan yüksek hızlı tren setlerinin, elektrikli tren setlerinin, metro ve hafif raylı sistem araçlarının yerli ve milli olarak üretilmesine yönelik faaliyetlerin planlanmasına ağırlık vermiştir.

Ülkemizin ihtiyacı olan yeni nesil raylı sistem araçları temin politikası olarak yerliliğin ve milliliğin hedeflenmesi ile TÜVASAŞ, Milli Elektrikli Tren Setlerinin tasarlanması, projelendirilmesi ve üretilmesi için görevlendirilmiştir. Bu sayede Kuruluşumuzda, yüksek teknolojili elektrikli tren setleri ve yüksek hızlı tren setleri ile metro ve hafif raylı sistem araçlarının tasarlanması, projelendirilmesi ve üretilmesi için gerekli altyapı (alüminyum gövdeli araç üretim atölyesi, kumlama ve boyama atölyeleri ile son montaj atölyeleri vb.) oluşturulmuştur.

Mevcut altyapısıyla raylı sistem araçlarının hem imalatını hem de onarımını yapmakta olan Kurumumuz, önümüzdeki dönemde bilgi, beceri, personel ve altyapısını ülkenin acil ihtiyacı olan araçların imalatında kullanacak şekilde dönüştürme planlamalarını yapmıştır.

Planlamalar kapsamında yapılacak çalışmalar sonucu oluşacak ürün portföyümüzle uluslararası alanda, özellikle yakın coğrafyamızdaki ülkelerde ortaya çıkabilecek taleplerin de karşılanması hedeflenmektedir.

Stratejik Plan hazırlanırken tasarım, proje ve üretim faaliyetlerinde; yerlilik ve milliliği ön plana alarak tüm paydaşlarının yürütülen faaliyetlere ortak olması, TÜVASAŞ’ın öncülüğünde teknik bilgi ve altyapılarının geliştirilerek dışa bağımlılığın azaltılması için birçok amaç, hedef ve performans göstergesi belirlenmiştir.
2020-2024 yıllarını kapsayan ve hedeflerimize ulaşmamızda bize yol gösterecek olan Stratejik Planımızın gerçekleştirilmesi ile ülkemizin günümüzdeki ve gelecekteki yolcu taşıyan raylı araç ihtiyacı karşılanacak ve yurt dışı pazar payımızın artmasıyla da ülke ekonomimize katkımız her geçen gün büyüyecektir.

TÜVASAŞ 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı İçin TIKLAYINIZ

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*