TÜVASAŞ, Demiryolu Sektörünün Tartışmasız Lideridir

Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Azem Fındık, TÜVASAŞ’ın statü kaybetmesi ve TÜRASAŞ bünyesine dâhil edilmesi hususunun Sakarya Esnafına olacak muhtemel etkileri ile ilgili görüş alış verişinde bulunmak üzere, T.C. Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB)’u ziyaret ederek Başkan Hasan Alişan ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basına bilgi veren Ali Azem Fındık şunları söyledi: “Türk Ulaşım-Sen olarak TÜVASAŞ’ın statü kaybetmesine tahammülümüzün olmadığını, tüm siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin ve Sakarya Halkı’nın bir araya gelip birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla TÜVASAŞ için öngörülen sonucun değiştirilebileceğine inandığımızı daha önce de defalarca belirtmiştik.

Bu bağlamda; Türk Ulaşım-Sen olarak Sakarya’da bulunan sivil toplum örgütü liderlerini ziyaret ederek TÜVASAŞ ile ilgili alınan karar hakkında fikir alışverişleri gerçekleştirmeye başladık. İlk durağımız olan T.C. Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB)’da Sn. Başkan Hasan Alişan ile bir araya geldik. TÜVASAŞ’ın bugünkü genel müdürlük statüsünün getirdiği kazanımların kaybedilmesinin Sakarya esnafı üzerinde yapacağı olumsuz etkileri ve bunun akabinde de şehre yapacağı olumsuz domino etkisi üzerinde görüşmeler gerçekleştirdik.

Sn. Alişan’a TÜVASAŞ konulu bir dosya sunduk. 2019 yılı verilerine göre TÜVASAŞ’ın Sakarya’dan gerçekleştirdiği teminin 98 Milyon TL olduğunu belirttik. 56 Set Milli Tren’in seri üretimine başlanması ile bu alımların kat ve kat artacağının açık olduğunu belirttik. TÜVASAŞ, demiryolu sektörünün tartışmasız lideridir. TÜRASAŞ olarak adlandırılan bu birleşmede ısrar edilmesi halinde çatı mutlaka TÜVASAŞ olmalıdır.

SESOB Başkanı Sn. Hasan Alişan: “Kala kala elimizde bir tek TÜVASAŞ kalmıştır. Bunu da kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Siz devlet memurusunuz. Bu oluşumdan en az siz zararlı çıkarsınız. Oysa Sakarya Esnaf ve Sanatkarları bu olumsuzluktan en çok etkilenecek taraf olacaktır. Dolayısıyla, TÜVASAŞ’ın genel müdürlük statüsünün korunması konusunda göstermiş olduğunuz bu onurlu mücadelenizi her platformda destekleyeceğimizden kuşkunuz olmasın.” diyerek desteklerini ifade etti.

O

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*