U-2 Dragon Lady Geleceğin Muharebe Ortamına Entegre Oluyor

ABD’li Lockheed Martin Avionics Tech şirketi, U-2 Dragon Lady uçaklarının modernizasyonuyla ilgili olarak ABD Hava Kuvvetleri ile bir sözleşme imzaladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un bir numaralı tedarikçisi olan Lockheed Martin, ABD Hava Kuvvetleri (USAF) envanterinde bulunan U-2 “Ejderha Kadın (Dragon Lady)” keşif uçaklarını geleceğin muharebe ortamına entegre etmek için bir modernizasyon sözleşmesi kazandı.

Toplam değeri 50 milyon dolar olan modernizasyon sözleşmesi kapsamında U-2’lere şu modernizasyonlar yapılacak:

  • ABD Hava Kuvvetleri’nin açık görev sistemleri (OMS) standardına göre tasarlanan ve U-2’nin hava, uzay, deniz, kara ve siber alanlardaki farklı güvenlik düzeylerindeki sistemlerle entegre olmasını sağlayan yeni bir görev bilgisayarı.
  • Pilotun görevlerini icra etmesini kolaylaştırırken, uçağın topladığı verilerin aktarımını daha hızlı gerçekleştirecek modern bir kokpit.

Sözleşme kapsamında filo modernizasyonunu 2022 yılı başında başlaması planlanıyor.

Lockheed Martin U-2 Dragon Lady

U-2 “Ejderha Kadın (Dragon Lady)”, tek koltuklu ve tek motorlu bir yüksek irtifa keşif uçağıdır. Planör benzeri bir gövde yapısına sahip olan U-2; sinyal istihbaratı (SIGINT), görüntü istihbaratı (IMINT), elektronik istihbarat (ELINT) ile ölçüm ve imza istihbaratı (MASINT) görevlerini yerine getirebilmektedir.

Görev esnasında 70.000ft irtifanın üzerine çıkabilen U-2 uçaklarının pilotları, basınç sebebi ile astronotların giydiklerine benzer uçuş kıyafetleri giymektedirler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*