Ulaşımda öncelik teleferik

Ulaşımda öncelik teleferik :Yerli ve yabancı kent tasarımcılarına, Ankara’yı ve kentin projelerini anlatan Başkan Gökçek, ulaşımda teleferiğe öncelik vereceklerini belirtti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerli ve yabancı kent tasarımcılarına, Ankara’nın dünü, bugünü ve gelecekteki projelerini anlattı. İdeal Kentler Zirvesi’nde konuşan Gökçek, Ankara’nın ulaşımda önceliğinin artık teleferik ve monoray olduğunu ifade etti. Başkan Gökçek, “Karayolunda yeterli yer kalmadı. Ucuz olması nedeniyle de artık teleferiği tercih ediyoruz” şeklinde konuştu. Gökçek ayrıca Ankara trafiğini rahatlatmak için yeni düzenlemelerle ilgili de bilgi verdi.

TRAFİK RAHATLATILACAK
Ulus ile ilgili projelere dikkat çeken Gökçek “Ulus için çok ciddi projelerimiz olacak Osmanlı Bankası’nın tarihi binasının bulunduğu alanda trafiği alta alarak, YIBA Çarşısı’nın yanından yukarı çıkılacak. Çankırı Caddesi’nin tamamen kamulaştırması yapılarak yurt binaları yapılacak. Yaya yolu haline gelecek, Ulus’u da aynı şekilde yayalaştıracağız” dedi.