Uludağ kayak merkezinde kar kalınlığı lodos nedeniyle 40 cm düştü

Uludağ kayak merkezinde kar kalınlığı lodos nedeniyle 40 cm düştü

Kayak sezonunun en hareketli günlerini geçiren Uludağ’da, lodos nedeniyle bir gün içersinde kar kalınlığı 40 santim düştü

Kayak sezonunun en hareketli günlerini geçiren Uludağ’da, lodos nedeniyle bir gün içersinde kar kalınlığı 40 santim düştü. Kar kalınlığının 190 santime kadar düştüğü Uludağ’da hava sıcaklığı gün içersinde 10 dereceye kadar yükselince gençlerin birçoğu üstleri çıplak olarak kayak yaptı.

Modern kayak tesislerine sahip Uludağ’da sömestir bereketi yaşanıyor. Uludağ’da etkili olan lodos ise kar kalınlığının bir gün içersinde 230 santimden 190 santime kadar düşmesine neden oldu. Dün, hava sıcaklığının 10 dereceye kadar yükseldiği Uludağ’da, bazı gençler üstleri çıplak olarak telesiyejle zirveye çıkıp kayak yaptı.

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan Metin Emre Hüroğlu ile Batuhan Kabartay, “Zirvede ’kışbahar’ı yaşıyoruz.Şubat ayında havalar bu kadar güneşli olunca, biz de üzerimizi çıkartıp hem kayak yapıyoruz hem de güneş banyosu. Kar altında bronzlaşma çok daha güzel oluyor” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede hafta sonu kar yağışı beklendiğini belirtti.

Kaynak : www.posta.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*